Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

RKC Waalwijk
3 - 5

Jong PSV
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 9 november, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2634
6. Gakpo
15. Dylan Seys
17. Piroe
32. Lundqvist
39. Gakpo
52. Emil Hansson
53. Piroe
57. Gakpo
69. Ezra Walian
71. Juriën Gaari
75. Hans Mulder
83. Emil Hansson
86. Dylan Seys
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC verliest in een doelpuntrijk duel van Jong PSV

In het Mandemakers Stadion kwam Jong PSV vanavond op bezoek. De gevierde mannen in deze wedstrijd waren Joël Piroe en Cody Gakpo. De aanvallers van PSV wisten beide tweemaal op het scorebord terecht te komen. Namens RKC deden Seys en Hansson (2x) iets terug, maar dat mocht niet baten. Eindstand: 3-5.

Ons RKC begon deze wedstrijd nagenoeg met dezelfde opstelling als in het duel tegen FC Twente. Alleen Etiënne Vaessen ontbrak wegens privéomstandigheden. Op zijn plek stond Jordy Zielschot, die zijn officiële debuut maakte voor de Geelblauwen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Waalwijkers. Uit een corner van Hansson schoot Koenraat rakelings over. Waar de thuisploeg de eerste kans mistte, was het voor de bezoekers direct raak. Gakpo kreeg de bal aan de linkerkant van het veld en kon doorlopen richting het zestienmetergebied. Doordat zijn schot onderweg van richting werd veranderd verschalkte hij doelman Jordy Zielschot. Jong PSV kon niet lang van de voorsprong genieten. Dylan Seys kreeg de bal op de rand van de zestien en verschalkte Van Osch knap in de korte hoek.

Na twee minuten moesten de RKC’ers wederom op zoek naar de gelijkmaker. De Eindhovenaren stuurde Teze goed de diepte in. De rechtervleugelverdediger gaf goed voor, waarna Piroe eenvoudig kon binnentikken, 1-2. De Belgische scheidsrechter Wesli de Cremer vond in de 32ste minuut een schouderduw van Mulder Gakpo genoeg voor een strafschop. Lundqvist benutte dit buitenkansje. De gifbeker was nog niet leeg voor RKC Waalijk. Vlak voor rust kwam Gakpo uit een buitenspelpositie oog-in-oog te staan met Zielschot. Eerstgenoemde kwam als winnaar uit de bus. Met een lobje bepaalde hij dat de ploegen met 1-4 de rust ingingen.

Na rust kreeg RKC via Dylan Seys een mogelijkheid om de marge te verkleinen. Zijn schot belandde op de vuisten van Van Osch. Na zeven minuten spelen ging de bal in het voordeel van de thuisploeg op de stip. Een voorzet van Hansson belandde op de handen van een Jong PSV-verdediger. De middenvelder ging zelf achter de bal staan en schoot in tweede instantie raak. Waar dit het startsein moest zijn voor de jacht naar de 3-4 en hopelijk de 3-5 dacht Jong PSV daar anders over.

Nog geen minuut (!) later kwamen de beloften van PSV op 2-5 dankzij Piroe. Hij draaide voor het zestienmetergebied knap weg en schoot in de rechterhoek raak. Na dit doelpunt probeerde RKC de achterstand te verkleinen, maar het balbezit leidde niet tot gevaarlijke kansen. Dit gold ook voor de ploeg uit Eindhoven. De schrale kansen vonden telkens de handen van Zielschot. Tien minuten voor tijd maakte Hansson het laatste doelpunt van de avond. Vanaf een meter of twintig schoot hij fraai raak in de verre hoek. In het slot van de wedstrijd kwam de voorsprong van Jong PSV niet meer in gevaar. RKC verliest met 3-5 en ziet Jong PSV met de drie punten uit Waalwijk vertrekken.


Opstelling RKC Waalwijk
Zielschot, Gaari, Quasten,Van Weert, Meulensteen, Hansson, Vermeulen (74. Baggerman), Mulder, Koenraat (57. Bergkamp), Maatsen (57. Walian), Seys

Wisselspelers: Bakari, Tahiri

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Jong PSV
Van Osch, Teze, Abels, Obispo, Kun (85. Wallenburg), Rigo (46. Frey), Lundqvist, Duarte, Piroe (80. Catic), Verreth, Gakpo

Wisselspelers: Hattu, Schoonbrood, Wallenburg, Daneels, Roulaux, Theunissen, Frey, Catic

Hoofdcoach: Haar

Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.