Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Helmond Sport
0 - 2

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Zaterdag 17 november, 19:45 uur - Lavans Stadion, Helmond

21. Snepvangers
32. Ezra Walian
39. Darren Maatsen
45. Swinnen
47. Ezra Walian
72. Hans Mulder

RKC wint Brabantse clash van Helmond Sport

In het SolarUnie Stadion nam ons RKC Waalwijk het op tegen Helmond Sport. De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar de eerste doelpunten voor de bezoekers. Ezra Walian en Darren Maatsen kwamen in de eerste helft op het scoreformulier en bezorgde RKC Waalwijk een 0-2 ruststand. Al vroeg in de tweede helft moesten de Waalwijkers met tien man verder door de rode kaart voor Walian, maar dit bracht de overwinning niet in gevaar.

Etiënne Vaessen, die vorige week ontbrak, stond deze avond weer onder de lat. Verder stelde trainer Fred Grim Ezra Walian op in plaats van Jari Koenraat.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Helmond Sport. De thuisploeg kreeg binnen dertig seconden via Zeldenrust een grote kans om de score deze avond te openen. Gelukkig voor schoot de oud-RKC’er naast. Ook zijn ploeggenoot Snepvangers kwam tot twee mogelijkheden. Waar Vaessen de eerste keer redde, kopte Hans Mulder de tweede keer zijn inzet van de lijn.

Onze eerste grote kans was direct raak. In de 32ste minuut kwam RKC op een 0-1 voorsprong door Ezra Walian. De aanvaller kreeg de bal na een voorzet van Hansson en schoot vervolgens knap uit de draai raak langs Van Gassel. Niet veel later kon Seys de marge vergroten, maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman. Vlak voor rust kwam RKC alsnog op een 0-2 voorsprong. Juriën Gaari versloeg in een kopduel knap zijn tegenstander en gaf vervolgens een perfecte voorzet op Darren Maatsen. Laatstgenoemde kon de bal zo binnentikken en tekende voor de 0-2 ruststand.

Aan het begin van de tweede helft werd doelpuntenmaker Walian door scheidsrechter Oostrom van het veld gestuurd. De RKC-aanvaller maakte zich breed om de bal aan te nemen, maar deed dat onreglementair aldus de arbiter van dienst. Hij zou zijn ellenboog gebruikt hebben in het duel. Dat de Geelblauwen met tien man op het veld stonden, was niet aan het spelbeeld te zien. RKC bleef aanvallend spelen om de score te vergroten en kreeg onder andere mogelijkheden via Hansson.

Halverwege de tweede helft was Helmond Sport dichtbij de aansluitingstreffer. Allereerst raakte Swinnen het aluminium, alvorens Muzaqi van dichtbij naast het doel schoot. Langzamerhand kreeg Helmond Sport overwicht in de wedstrijd, maar het wist daarmee amper raad mee. De Helmondenaren probeerde het vooral vanaf afstand, maar dat leidde tot niets. Vlak voor tijd kregen de thuisheren een opgelegde kans. Muzaqi en Brusselers schoten beide naast het doel. Bijna viel ook nog de 0-3 voor RKC. Nikki Baggerman raakte mijn zijn knie de bal, die op de paal belandde.

De volle buit gaat mee naar Waalwijk, goed weekend RKC’ers!                               


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Quasten,Van Weert, Meulensteen, Hansson (82. Baggerman), Vermeulen, Mulder, Maatsen (90. Bergkamp), Seys (60. Koenraat), Walian

Wisselspelers: Zielschot, Tahiri

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Helmond Sport
Van Gassel, Verkennis, Meijers, De Louw (73. Janzen), Poelmans, Edwards (59. Muzaqi), Brusselers, Swinnen; Van der Gaag (46. Koolhof), Snepvangers, Zeldenrust

Wisselspelers: Tielemans, Janzen, Koolhof, Zwanen, De Braal, Muzaqi, Wesdorp, Respen, Van Horne

Hoofdcoach: Alflen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.