Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

RKC Waalwijk
1 - 0

N.E.C. Nijmegen
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 23 november, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Martin Pérez - Toeschouwers: 2372
37. Roland Bergkamp
52. Jansen
74. Kevin Vermeulen
77. Van Eijden
82. Darren Maatsen
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk boekt tweede competitiezege op rij

Ons RKC wist vanavond de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen winnend af te sluiten. In de eerste helft zorgde spits Roland Bergkamp voor de treffer aan Waalwijks zijde en de enige treffer van de wedstrijd (1-0). Na de rust werd er niet meer gescoord en trok de ploeg van trainer Fred Grim de overwinning over de streep.

Er waren in de basiself drie mutaties ten opzichte van de laatste wedstrijd. Hans Mulder stond op de plek van Melle Meulensteen, waardoor Nikki Baggerman in de basis stond. Daarnaast vervingen Roland Bergkamp en Anas Tahiri  het duo Ezra Walian en Dylan Seys.

In de openingsfase van de wedstrijd was het met name RKC die het spel bepaalde. De bezoekers kwamen eigenlijk nauwelijks aan voetballen toe en moesten het vooral hebben van counters. In de 16e minuut kreeg Roland Bergkap een opgelegde kans. Hij werd vogelvrij gelaten, maar zijn poging ging over. Niet veel later kregen de Geelblauwen opnieuw een mogelijkheid om de score te openen. Ditmaal was het Kevin Vermeulen die het vanaf de zestien probeerde. Zijn schot zwaaide af. Na 25 minuten spelen kon ook de ploeg van Jack de Gier de eerste kans noteren. Kevin Jansen mocht een corner van Van den Berg vrij inkoppen, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs. Langzaam kwam de ploeg uit Nijmegen meer in de wedstrijd en redde Vaessen uitstekend op het schot van Okita. Het waren de Waalijkers die op voorsprong kwamen! Bergkamp kopte in  de 37ste minuut de bal achter de Nijmeegse goalie (1-0). RKC gaf deze voorsprong in het restant van de eerste helft niet meer uit handen.

In de tweede helft liet RKC de bal aan N.E.C. en loerde het op gevaarlijke tegenstoten. Pas in de 62ste viel de eerste kans van de tweede helft te noteren. N.E.C. kreeg aan de zijkant een vrije trap, die door Bossaerts naast werd gekopt. De bezoekers drongen steeds meer aan. Aan de andere kant kwam Bergkamp na een voorzet van Maatsen een teenlengte te kort voor zijn tweede van de avond.

Het publiek stond aan het einde van de tweede helft op de banken toen Hansson met een heerlijke beweging zijn directe tegenstander het bos instuurde. Een doelpunt leverde het alleen niet op. N.E.C. drong verder aan, maar de Waalwijkers hielden stand. Zo ook in het slot van de wedstrijd toen Vaessen op fraaie wijze een schot van Brahim Darri klemvast pakte. Na 96 minuten vond scheidsrechter Perez het genoeg geweest en klonk het eindsignaal. 1-0 winst voor ons RKC!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Quasten,Van Weert, Mulder, Baggerman (56. Rienstra), Hansson, Vermeulen, Bergkamp, Maatsen (85. Koenraat), Tahiri (90. Meulensteen)

Wisselspelers: Zielschot, Bakari, Seys

Hoofdcoach: Grim

Opstelling N.E.C. Nijmegen
Zelenika; Lartey Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Kvida (71 Darri); Jansen, Overtoom (16. Romeny (46. Achahbar)), Van den Berg; Okita, Braken, Labylle

Wisselspelers: Van Duin, Buwalda, Darri, Achahbar, Romeny, Sabak, Ndayishimiye

Hoofdcoach: De Gier

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.