Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Jong Ajax
3 - 2

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 8 december, 20:00 uur - Sportpark De Toekomst, Amsterdam
Scheidsrechter: Tom Koekoek - Toeschouwers: 265
42. Zivkovic
46. Becker
56. Warmerdam
76. Zivkovic
82. Collin Seedorf
90+5. Maxim Deckers
Kaarten Verslag Foto's Video's

Jeugd van RKC Waalwijk toont perspectief op De Toekomst

RKC Waalwijk heeft gisteravond met 3-2 verloren op bezoek bij Jong Ajax. In de slotfase van de wedstrijd waren de Waalwijkers nog dicht bij een punt, maar de mannen van trainer/coach Martin Koopman keerden met lege handen terug in Waalwijk. Het duel tussen beide teams kon beter aangeduid worden als ‘’Jong Ajax – Jong RKC Waalwijk’’. De elf Geelblauwen die het duel uitspeelden, hadden een gemiddelde leeftijd van 21 jaar.

Jeugd heeft de toekomst
Al vroeg in de wedstrijd beging verdediger Van Bruggen van Jong Ajax een gemene overtreding op de jonge RKC-aanvaller Endy Opoku Bernadina. Een rode kaart was absoluut op zijn plaats geweest, maar de scheidsrechter ontging dit moment waardoor de wedstrijd verder ging met elf tegen elf. Aanvoerder Frank van Mosselveld voegde zich enkele minuten later bij de lijst geblesseerden, hij viel uit met een hamstringblessure. De kwetsuur van de ervaren verdediger zorgde ervoor dat het lijstje met debutanten dit seizoen uitgebreid kon worden met Yoeri Sijbers. De 18-jarige verdediger speelde een solide wedstrijd.

RKC Waalwijk keek op dat moment al tegen een 1-0 achterstand aan. Sam Hendriks ontsnapte aan de buitenspelval en legde de bal breed op Richaïro Zivkovic die de bal eenvoudig achter Van Dijk schoot. Met een 1-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamers van Sportcomplex De Toekomst op.
De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Geraldo Becker de 2-0 op het scorebord zette. Wederom was het balverlies op het middenveld dat de goal inleidde. Een prima steekpass op de rappe flankspeler van de Ajacieden resulteerde in het doelpunt van deze snelle en gevaarlijke aanvaller. Ook de 3-0 kwam tot stand door goed werk van Becker. Vanaf de achterlijn legde hij de bal keurig terug op de inlopende Zivkovic die daarmee zijn tweede van de avond kon scoren.

Comeback
In de 79ste minuut deed Ingo van Weert iets terug namens RKC Waalwijk. Hij werkte de bal achter doelman Alblas nadat deze had moeten lossen bij een vrije trap van Nick Coster. Het doelpunt van de verdediger werd onterecht afgekeurd wegens het begaan van een fout tegen de keeper van Jong Ajax. Enkele minuten later kwamen de Waalwijkers toch op 3-1. Collin Seedorf, die sterk speelde centraal in de verdediging, kopte de bal in na een inschattingsfout van de keeper en maakte zijn eerste doelpunt voor RKC Waalwijk. Nadat Kenny Anderson met een stift bijna de 3-2 op zijn naam wist te zetten en de keeper van Jong Ajax met een zware blessure het veld moest verlaten, scoorde Maxim Deckers wel de 3-2 en liet daarmee de hoop op een goed resultaat groeien. Spijtig genoeg blies scheidsrechter Koekoek direct na de aftrap af.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Deckers,Van Mosselveld (44. Sijbers), Seedorf,Van Weert, Anderson, Jungschläger, Wielinga, Coster, Yildirim (63. Valpoort), Opoku Bernadina

Wisselspelers: Vos, van Beers,Van Arnhem

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling Jong Ajax
Alblas (86. Groothuizen); Ligeon, Tete, van Bruggen, van Koesveld, Noordhoff, Becker, Warmerdam, Zivkovic, Bakker, Hendriks (71. Acolatse)

Wisselspelers: Groothuizen; Boccara, Vissie, Acolatse

Hoofdcoach: Jaap Stam & Undries Ulderink

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.