Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Eindhoven
1 - 3

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 14 december, 20:00 uur - Jan Louwers Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 1878
40. Etienne Vaessen
40. Van den Boomen
45+2. Darren Maatsen
65. Darren Maatsen
82. Emil Hansson
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC boekt uitstekende 1-3 overwinning op FC Eindhoven

Voor aanvang van de wedstrijd was het elf jaar terug dat de Waalwijkers een overwinning boekte in het Jan Louwers Stadion. Daar kwam vanavond verandering in. Mede door twee treffers en een assist van Darren Maatsen op Emil Hansson won de ploeg van trainer Fred Grim met 1-3.

Aan de start van de wedstrijd verschenen nagenoeg dezelfde elf namen als in de gewonnen wedstrijd tegen MVV Maastricht. Darren Maatsen stond in de basis, wat ten kosten ging van Hans Mulder.

In het eerste kwartier was de wedstrijd aardig in evenwicht. De thuisploeg kreeg als eerste een kans om een doelpunt op het scoreformulier te zetten. Na een voorzet kon Elisha Sam de bal niet onder controle krijgen, waardoor de bal via zijn been in de handen van Etiënne Vaessen belandde. Even later kwam Vaessen opnieuw als winnaar uit het duel nadat hij oog-in-oog stond Van den Boomen. Hierna kwam ook RKC tot aardige kansen. Seys kon alleen op Swinkels af, maar schoof de bal naast. Halverwege het eerste bedrijf mocht Quasten vanaf de zestien aanleggen. Zijn poging belandde vol op het aluminium waarna Seys het via de return mocht proberen, maar Swinkels stond goed opgesteld. Vlak voor rust kwamen de Eindhovenaren op een 1-0 voorsprong. Na een overtreding van Vaessen ging de bal op de stip. Branco van den Boomen faalde niet en schoot de bal feilloos tegen de touwen. Nog voordat de scheidsrechter voor de rust floot kwamen de Waalwijkers op gelijke hoogte. Darren Maatsen schoot in blessuretijd de bal voorbij Swinkels en zorgde voor de 1-1 ruststand.

In de tweede helft had RKC het betere van het spel en ging het op jacht naar de voorsprong. Zo was onder andere Vermeulen, na een prima combinatie met Maatsen, dichtbij een treffer. Na 20 minuten spelen in de tweede helft was daar de voorsprong voor de ploeg van trainer Fred Grim. Seys kwam met zijn actie bij de achterlijn en gaf vervolgens voor. Bij de tweede paal wist Maatsen daar wel raad mee en tikte zijn tweede treffer van de avond binnen. RKC domineerde, had de verdediging op orde, en breidde zelfs de score verder uit. Seys gaf een puike steekbal op Maatsen die met een hakje Hansson bediende. De middenvelder schoot vervolgens de bal koelbloeding in het netje. In het vervolg van de wedstrijd kwam de overwinning niet meer in gevaar en namen de Geelblauwen de drie punten meer naar huis.

Op naar de achtste finale van het KNVB Bekertournooi, dinsdag uit tegen competitiegenoot FC Twente!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Quasten,Van Weert, Meulensteen, Hansson, Rienstra (71. Mulder), Vermeulen, Maatsen, Seys (82. Koenraat), Tahiri

Wisselspelers: Zielschot, Drost, Lammers, Ndefe, Bakari

Hoofdcoach: Grim

Opstelling FC Eindhoven
Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Essikal (68. Bourard), Daniëls, Van den Boomen, Lopes, Sam (61.Kabangu), Raaijmakers (75. Achenteh), Idzes

Wisselspelers: Smit, Bergsen, Kabangu, Carlone, Bourard, De Rooij, V. Vermeulen, J. Vermeulen, Achenteh

Hoofdcoach: Nascimento

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.