Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

RKC Waalwijk
1 - 3

Go Ahead Eagles
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 21 december, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2039
8. Jari Koenraat
44. Navratil
52. Dylan Seys
54. Van der Venne
57. Veldmate
89. Emil Hansson
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC sluit 2018 af met kater

RKC heeft het jaar afgesloten met een 1-3 nederlaag tegen Go Ahead Eagles. Waar het de eerste helft nog gelijk opging, werd vlak na rust de wedstrijd door de bezoekers beslist.

RKC begon ten opzichte van het duel tegen FC Twente met drie wijzigingen in de basisopstelling. Jan Lammers, Kevin Vermeulen en Hans Mulder werden vervangen voor Melle Meulensteen, Darren Maatsen en Jari Koenraat.

In de eerste paar minuten was het Go Ahead Eagles dat de aanval zocht. De bezoekers probeerden de bal achter de laatste linie te leggen, maar werden hiermee zelden gevaarlijk. Het was RKC dat juist wilde profiteren van de ruimte die de bezoekers achterin lieten liggen. Zowel RKC als Go Ahead Eagles kregen mogelijkheden om de score te openen, maar wisten geen doelpunt te maken. Een 0-0 ruststand leek dan ook aanstaande. Na goed doorjagen van Dylan Seys bracht hij Verhulst in de problemen. De goalie leek de bal hierdoor te verspelen. Toen Seys het doel zocht zag men een handsbal van de keeper buiten de zestienmeter. Scheidsrechter Van den Kerkhof oordeelde anders en liet doorspelen. In de direct daaropvolgende aanval, waren het de bezoekers die wel trefzeker waren. Opnieuw veerde het publiek op een schreeuwde het om een handsbal. Ditmaal zou de spits de bal onjuist aangeraakt hebben. Ook nu zag de referee er niets in. Etienne Vaessen keerde het eerste schot, maar moest zich gewonnen geven bij de rebound van Jaroslav Navrátil. Hierdoor gingen de Geelblauwen met een zuur gevoel en dus een 0-1 achterstand aan de thee.

In de rust bleek dat bij de bezoekers Verheydt in de kleedkamer achter was gebleven en oude bekende Pieter Langedijk zijn plek had ingenomen. RKC begon fel aan de tweede helft. Toch was het wederom doelman Verhulst die binnen een paar minuten het beginpunt was van een gevaarlijke Deventerse aanval. Een diepe bal kwam voor de voeten van Langedijk terecht, maar het was Vaessen die de inzet wist te keren. Binnen de tien minuten in het tweede bedrijf wisten de Eagles de stand alsnog te verdubbelen. Na een corner van Jeff Stans was het Richard van der Venne die vrij voor het doel in kon koppen. Enkele minuten later was het duel officieel beslist. Na wederom een corner was het aanvoerder Jeroen Veldmate die het derde doelpunt op het scorebord zette. De Waalwijkers probeerde vervolgens nog om de aanval te zoeken, maar de bezoekers kwamen tot de meest gevaarlijke momenten. Een tweede goal van Van der Venne werd afgekeurd en Paco van Moorsel schoot de bal voor open doel naast. Vlak voor tijd scoorde Emil Hansson nog de eretreffer voor de Waalwijkers, maar verder dan dat zou men niet komen.

Waar RKC juist hoopte om met een goed gevoel het jaar af te sluiten, eindigde het duel in een domper. Desondanks bedanken de spelers, staf, kantoorpersoneel en alle vrijwilligers de supporters voor hun steun en aanwezigheid. Prettige feestdagen en een hele fijne jaarwisseling gewenst!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari,Van Weert, Quasten, Meulensteen, Rienstra, Tahiri, Maatsen, Koenraat (61. Walian), Seys (67. Vermeulen (79. Bakari)), Hansson

Wisselspelers: Zielschot, Drost, Lammers, Ndefe

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Go Ahead Eagles
Verhulst, Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas, Stans, Navratil, Bakx (80. Dzepar), Verheydt (46. Langedijk), Van Moorsel, Van der Venne

Wisselspelers: Werkhoven, Spenkelink, Bliek, Jansen, Langedijk, Dzepar, Pouwels, Van den Bos, Beukema, Büttner

Hoofdcoach: Stegeman

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.