Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Jong FC Utrecht
1 - 2

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 28 januari, 20:00 uur - Sportcomplex Zoudenbalch
Scheidsrechter: Luca Cantineau
8. Mamengi
8. Emil Hansson (p)
11. Juriën Gaari
16. Sylla Sow
35. Melle Meulensteen
47. Mokono
78. Arweiler

9 uit 3 in 2019 na winst op Jong FC Utrecht!

Ons RKC heeft het uitduel tegen Jong FC Utrecht met 1-2 gewonnen. In de eerste helft scoorden de ploeg van Fred Grim twee vroege treffers via Emil Hansson (strafschop) en Sylla Sow. In de tweede helft kwam Jong FC Utrecht binnen twee minuten met een antwoord via rechtsback Sylian Mokono. Gescoord werd er hierna niet meer, waardoor de Geelblauwen met drie punten vertrekken uit Utrecht.

RKC begon de eerste helft meer dan uitstekend. Na acht minuten stuurde Anas Tahiri de weg sprintende Daan Rienstra weg. Toen die werd neergehaald wees scheidsrechter Cantineau resoluut naar de stip: strafschop. Doelman Fabian de Keijzer zat in dezelfde hoek als Hansson, maar toch tekende de Zweed voor de 0-1. Na ruim een kwartier verdubbelde Sylla Sow de score. Na een goede actie kreeg de spits de bal bij Darren Maatsen, die op zijn beurt Sow weer bereikte. Na een prima voorzet van Maatsen deed Sow zijn oude werkgever pijn door van dichtbij raak te schieten.

Toch moest RKC oppassen dat het niet een tegentreffer zou incasseren. De Domstedelingen kwamen meerdere malen gevaarlijk voor het doel, maar Etienne Vaessen had telkens de situatie onder controle. Naarmate de wedstrijd vorderde raakte het duel in evenwicht. Ons RKC had een paar minuten voor rust nog de kans om de wedstrijd al voor het einde van de eerste helft in het slot te gooien, maar verzuimde dit. Zo legde Stijn Spierings de bal collegiaal af, waarna Sow de bal mistte. Het bleek het laatste echte wapenfeit waardoor de Geelblauwen met een 0-2 voorsprong de kleedkamers opzochten.

Vlak na rust was het Jong FC Utrecht wat direct van zich liet spreken. Een fout op het middenveld leidde er toe dat de bal bij de mee opgekomen rechtsback Sylian Mokono terechtkwam. Met een lage schuiver verschalkte hij Vaessen in de verre hoek. De Domstedelingen wilden doordrukken en probeerden de gelijkmaker te forceren.

Jong FC Utrecht ging in de slotfase voor alles of niets en creëerde een slotoffensief. Hierbij kreeg de defensie flink wat te verduren. RKC speelde een lastige tweede helft waarin het via de snelheid van Sow op zoek was naar de derde goal. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor ons RKC de derde overwinning op rij boekt en bovenaan staat in de derde periode!

Aankomende vrijdag ontvangt ons RKC nummer twee FC Den Bosch. Voor dit duel zijn nog kaarten verkrijgbaar. Ga naar www.rkckaartje.nl of kom langs in de Fanshop! Let op: voor deze wedstrijd geldt een CC-verplichting. Per (seizoen)clubcard kan men maximaal drie tickets aanschaffen.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten, Rienstra, Tahiri, Spierings (67. Baggerman), Maatsen, Sow (71. Bergkamp), Hansson (87. Walian)

Wisselspelers: Zielschot,Van Weert, Ndefe, Bakari

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Jong FC Utrecht
De Keijzer, Mokono (85. el Yaakoubi), Hoogenhout, Mamengi (72. Van der Velden), Pattynama, Albu, Brinkman, Velanas, Lebon (76. Matthews), Arweiler, Mallagi

Wisselspelers: De La Vega, el Yaakoubi, Houweling (k), Lehaire, Lim, Matthews, Mulder, Van der Kust, Van der Velden

Hoofdcoach: René Pronk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.