Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 1

Almere City FC
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 15 februari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2645
24. Receveur
28. Receveur
63. Meijer
64. Dylan Seys
71. Loen

Onfortuinlijk RKC lijdt eerste nederlaag van 2019

RKC Waalwijk leed vanavond haar eerste nederlaag van 2019. De Waalwijkers kregen in het begin van het duel een aantal goede kansen om de score te openen. Echter was de ploeg van Fred Grim onfortuinlijk. De bezoekers wisten voor rust wel eenmaal het net te vinden. Dit zou uiteindelijk genoeg blijken te zijn voor de overwinning: 0-1.

RKC had in de openingsfase het betere van het spel. Stijn Spierings bezorgde de Waalwijkers na ruim vijf minuten al bijna de openingstreffer. Zijn afstandsschot spatte echter uiteen op de paal. Even later was het spits Sylla Sow die in kansrijke positie de bal ontving, zijn inzet werd van de lijn gehaald. Na een kwartier kwam het eerste wapenfeit van de bezoekers. Vanaf links werd de bal scherp voorgesneden, maar de volledig vrijstaande Moustapha Seck kon de bal met zijn hoofd geen richting meegeven.

Toch zou de uitploeg uiteindelijk op voorsprong komen. Tim Receveur kreeg de bal na balverlies van linksback Paul Quasten. De aanvoerder dribbelde naar binnen en schoot hem knap met de buitenkant van de voet in de verre hoek. Er volgde een periode met veel balverlies, waardoor het lang duurde voordat zich weer een goede kans voordeed. Quasten gooide het daarom maar eens over een andere boeg. De back pikte de bal op en beproefde zijn geluk eens vanaf een meter of 30. Zijn knal vloog over doelman Etemadi heen, maar hij zag zijn inzet uiteenspatten op de lat.

RKC ging in de tweede helft opzoek naar de gelijkmaker. Met name via de linkerflank probeerden de Waalwijkers de Almeerse defensie uit elkaar te spelen. Almere City hield het achterin erg compact en de Waalwijkers hadden moeite om door de gesloten achterhoede heen te komen. Het waren de bezoekers die toch als eerste echt gevaarlijk werden. James Efmorfidis testte Etienne Vaessen met een afstandschot. De bal werd door de Waalwijkse defensie van richting veranderd, maar met een katachtige redding wist de doelman de bal toch nog te keren.

In de slotfase was het de thuisploeg dat een doorbraak probeerde te forceren. Na een sterk gewonnen kopduel va Juriën Gaari kwam de bal bij Seys terecht. Laatstgenoemde schot knap uit de draai, maar zou zijn inzet net naast zien gaan. Vervolgens was het pompen of verzuipen geblazen voor de thuisploeg. De kopduels werden vaak wel gewonnen, maar kwam de tweede bal vervolgens niet bij één van de Geelblauwen terecht. Tot slot was het zelfs de uitploeg dat nog het dichtst in de buurt kwam van een doelpunt. Met een schot vanaf de rand van de zestien raakte Ricardo Kip nog de paal. Daar zou het uiteindelijk bij blijven. RKC leed hierdoor haar eerste nederlaag van 2019. Volgende week gaat de ploeg van Fred Grim tegen FC Volendam opnieuw opzoek naar de drie punten.

Supporters bedankt voor de steun vanavond en wij verwelkomen u volgende week graag weer in het Mandemakers Stadion!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten, Rienstra, Tahiri (59. Bergkamp), Spierings (86. Walian), Seys, Sow, Hansson (81. Baggerman)

Wisselspelers: Zielschot, Ndefe,Van Weert, Bakari, Mulder, Maatsen

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Almere City FC
Etemadi; Van Vlerken, Balker, Mirani, Seck; Receveur, Ahannach, Loen; Alhaft (66. Kevin Luckassen), Meijer (78. Ricardo Kip), Efmorfidis (70. Faris Hammouti)

Wisselspelers: Hammouti, Blackson, Kip, Hoefdraad, Luckassen, Plattel, Ramos, Mannes, Bensabouh

Hoofdcoach: Michele Santoni

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.