Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 0

NAC Breda
Bekerwedstrijd
Dinsdag 25 september, 18:30 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Kevin Blom - Toeschouwers: 2713
26. Paul Quasten
42. Nikki Baggerman
46. Dylan Seys
69. Gigli Ndefe
90+4. Dylan Seys
90+4. Kastaneer

RKC verslaat eredivisionist NAC Breda en bekert verder

In de eerste ronde van het TOTO KNVB Beker nam ons RKC het in eigen huis op tegen buurman NAC Breda. Door doelpunten op twee ‘perfecte momenten’ gingen de Geeblauwen met de winst aan de haal. Baggerman bracht RKC Waalwijk vlak voor rust aan de leiding, Seys verdubbelde deze marge direct na de drinkpauze.

Ten opzichte van de afgelopen wedstrijd tegen Jong AZ, wijzigde trainer / coach Fred Grim zijn elftal op twee plekken. Gigli Ndefe verving Juriën Gaari, terwijl Nikki Baggerman op de plek stond van Kevin Vermeulen.

De openingsfase was voor de bezoekers, die in de persoon van Kastaneer de eerste kans van de wedstrijd kregen. Niet veel later lieten ook de Geelblauwen van zich spreken. Dylan Seys legde aan voor een prachtige solo, maar vergat de trekker over te halen. Een Bredaas been voorkwam een bal richting het doel. Waar Te Vrede dacht aan scoren, hield Vaessen met een knappe redding met zijn benen het doel schoon.

Gesteund door het eigen publiek voelde de mannen van trainer Fred Grim dat er een doelpunt in de eerste helft inzat. En die viel, de bal viel tussen Nikki Baggerman en keeper Benjamin van Leer in, waarna onze middenvelder de bal met de punt van zijn schoen langs Van Leer schoof. Door dit doelpunt in de 42ste minuut zochten de Waalwijkers met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

RKC kwam in de tweede helft sterk uit de startblokken. De thuisploeg had aan twee minuten genoeg om de score uit te breiden. Met een bekeken vrije trap onder de muur door liet aanvaller Seys doelman Van Leer kansloos. Waar de ploeg uit Breda de aansluitingstreffer probeerde te maken, gingen de Waalwijk in de omschakeling op zoek naar een derde treffer. Ondanks de pogingen over en weer hield RKC stand en won het met 2-0!

Door deze zege gaat RKC Waalwijk opnieuw de koker in. Aanstaande zaterdag weten we wie we zullen treffen in de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi.

Voor nu de knop om en de focus op vrijdag. Dan reist ons RKC naar de provincie Flevoland voor de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Kaarten zijn tot donderdag 17.00 uur verkrijgbaar in onze Fanshop.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Lammers, Ndefe, Quasten, Baggerman, Hansson, Mulder (82. Van Weert), Bilate (61. Bergkamp), Maatsen (68. Koenraat), Seys

Wisselspelers: Zielschot, Gaari, Meulensteen, Rienstra, Vermeulen, Walian, Tahiri

Hoofdcoach: Grim

Opstelling NAC Breda
Van Leer, Sporkslede, Mets (70' Ilic), Te Vrede, Fernandes (56' Rosheuvel), Mühren, Carolina, Reuvers (82' Korte), Klomp, Kali, Kastaneer

Wisselspelers: Zwarthoed, Niemzczycki, Koch, Verschueren, Korte, El Allouchi, Palmer-Brown, Rosheuvel, Leigh, Nijholt, Ilic

Hoofdcoach: Van der Gaag

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.