Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

PSV
2 - 3

RKC Waalwijk
Bekerwedstrijd
Dinsdag 30 oktober, 18:30 uur - Philips Stadion, Eindhoven
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
1. Guti
30. Ingo van Weert
70. Kevin Vermeulen
76. Mauro
90. Darren Maatsen
104. Anas Tahiri
109. Darren Maatsen
120+1. Lozano

Strijdend RKC stunt in beker met zege bij PSV

Ons RKC Waalwijk heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Landskampioen PSV – én huidig koploper van de Eredivisie – werd in Eindhoven met 2-3 verslagen. Aanvaller Darren Maatsen was met twee goals de grote man bij de Geelblauwen.

Voor het bekerduel met de Eindhovenaren wijzigde trainer Fred Grim zijn elftal op twee plekken. Ingo van Weert verving Melle Meulensteen in het hart van de defensie en op het middenveld nam Nikki Baggerman de plaats in van Hans Mulder.

De start van het duel was allerminst positief te noemen, want binnen de minuut kwamen de Eindhovenaren op voorsprong door een goal van Érick Gutiérrrez. De Mexicaan was het eindstation van een vlot lopende aanval, waarna hij Etiënne Vaessen in de korte hoek passeerde. Na het doelpunt bepaalden de rood-witten het spel, maar tot veel grote kansen kwam het niet.

RKC meldde zich in de openingsfase sporadisch bij het doel van Eloy Room, werd gaandeweg beter en maakte in de 29e minuut gelijk. Eerst viel de bal plotseling voor de voeten van Nikki Baggerman, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. De hoekschop werd snel genomen, waarna Seys een prima voorzet gaf die uitstekend werd binnengekopt door Ingo van Weert. Veel kansen vielen er daarna niet te noteren, tot kort voor de rust. PSV kreeg een aantal mogelijkheden via onder andere Gakpo en Gutiérrez, maar beide wisten het doel niet te vinden.

De eerste kans in de tweede helft was voor de Waalwijkers. Uit een corner kopte Henrico Drost naast. Niet veel later kopte Gapko na goede voorzet van Abels namens PSV op de bovenkant van het aluminium. Ook RKC kreeg een gigantische kans op de voorsprong. Uit een counter kwam Seys oog-in-oog te staan met Room, maar hij wachtte te lang met schieten waardoor de PSV-verdediging kon ingrijpen.

RKC knokte voor iedere meter, maar kreeg een kwartier voor tijd een treffer te incasseren. Mauro Junior onderschepte de bal, omspeelde Vaessen en schoot vervolgens in een leeg doel binnen. Fred Grim bracht tien minuten voor tijd Said Bakari en Ezra Walian in voor verse aanvallende krachten op het veld. Dit leidde ertoe dat de Waalwijkers aanvallender gingen voetballen, terwijl ze moesten waken voor de counter van de Eindhovenaren. Invaller Bakari had kort voor het einde de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot naast. Niet veel later lag de bal wel in het netje. Darren Maatsen kwam goed voor zijn tegenstander en passeerde Room met een bekeken poging. Hierdoor kwam er een verlenging om een winnaar van dit duel te bepalen.

Met het inbrengen van Hirving Lozano zette Mark van Bommel alles op alles om de wedstrijd te winnen. De eerste helft van de verlenging bracht echter geen kansen. PSV zette druk maar kon de Waalwijkse defensie niet breken. Aan het begin van de tweede helft kwam RKC op voorsprong. Met een bekeken inzet tekende Darren Maatsen voor zijn tweede treffer van de avond en bracht de stand op 2-3. PSV begon aan een slotoffensief, maar onze Geelblauwen hielden stand en bekeren daardoor verder!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Gaari,Van Weert, Quasten, Baggerman, Hansson (73. Tahiri), Vermeulen (100. Mulder), Koenraat (82. Bakari), Maatsen, Seys (82. Walian)

Wisselspelers: Meulensteen

Hoofdcoach: Grim

Opstelling PSV
Room, Abels, Sainsbury (100. Obispo), Isimat, Behich, Rigo, Guti, Ramselaar (63. Malem), Mauro (98. Lozano), Gakpo (67. Lundqvist), Verreth

Wisselspelers: Van Osch, Viergever, Schwaab, Angelino, Pereiro, Hendrix, Lozano, Malem, Obispo, Rosario, Dumfries, Lundqvist

Hoofdcoach: Van Bommel

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.