Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 2

N.E.C. Nijmegen
Keuken Kampioen Divisie, SCC / CC wedstrijd
Vrijdag 23 januari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Braamhaar Eric - Toeschouwers: 2750
31. Santos
42. Ars
89. Nick Coster
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk verliest van sterk NEC

Na de overwinning van vorige week in het eigen Mandemakers Stadion, ging RKC Waalwijk met volle moed de wedstrijd tegen de koploper in. Een sterk spelend NEC bleek uiteindelijk te sterk en pakte de 3 punten door een 0-2 overwinning. Christian Santos en Sjoerd Ars waren de doelpuntenmakers namens de Nijmegenaren. Hoewel het doelpunt van Ars discutabel was, was NEC het merendeel van de wedstrijd de bovenliggende partij.

NEC opende de wedstrijd sterk, maar de eerste grote kans is voor de Waalwijkers. Via een gevaarlijke corner in de 4e minuut kwam de bal bij Gianluca Maria, maar die werkte de bal rakelings naast. Na deze kans was het vooral NEC dat aanspraak maakte op een treffer. In de 10e minuut ontstond er een scrimmage voor het doel van Arjan van Dijk, maar die situatie werd door de bezoekers niet uitgebuit. Enkele momenten hierna krijgen de Nijmegenaren nog een vrije schietkans, maar de afronding van Christian Santos is niet zuiver. In de 25e minuut ontstond er plots een grote kans voor Malcolm Esajas, na een voorzet van Nick Coster. Esajas gaat helaas nét onder de bal door, waardoor hij de kans niet kon verzilveren.

In de 31e minuut valt de openingstreffer voor NEC. De bal viel vrij ongelukkig voor de voeten van Christian Santos, die deze keer het vizier wel op scherp had staan. Vanaf een meter of elf werkte hij de bal in het doel. Een minuut of tien later viel het tweede doelpunt voor NEC. Een inzet van Sjoerd Ars werd door doelman Van Dijk gekeerd, maar de grensrechter kende een doelpunt toe. De bal zou over de lijn zijn geweest. Hoewel arbiter Braamhaar zelf niet in een goede positie stond om de situatie te beoordelen, kende hij het doelpunt toch aan de bezoekers toe.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins. De Geelblauwen voetbalden, in contrast met de eerste helft, meer op de helft van NEC en er ontstonden een aantal kansen. Helaas stond het vizier niet op scherp en de kansen werden niet benut. Door het aanvallender ingestelde spel, ontstonden er voor NEC kansen in de omschakeling. Collin Seedorf was een aantal keer belangrijk en kon de schade beperken door een aantal goede verdedigende ingrepen. In de slotfase krijgt Gianluca Maria nog een kans, maar hij schoot voorlangs nadat hij vanaf de flank naar binnen sneed. In de laatste minuut komt Sjoerd Ars nog oog in oog met doelman van Dijk, maar de doelbeschermer pareerde de inzet.

Al met al was NEC vanavond  de sterkere ploeg, hoewel RKC Waalwijk een aantal kansen heeft gekregen. Het vizier is nu gericht op Jong FC Twente, waar de Waalwijkers maandag 2 februari in de Grolsch Veste op bezoek gaan.

 

 


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Jungschläger, Deckers, Seedorf, Verkoelen, Coster, Anderson (72. Opoku Bernadina), Najah (46. Yildirim), van Zeelst, Esajas, Maria

Wisselspelers: den Hartog,Van Weert, Valpoort,Van Arnhem, Wormgoor

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling N.E.C. Nijmegen
Smits, Van Eijden, Conboy, Gravenbeek, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Santos (77. Van Moorsel); Ars, Waalkens (62. Joosten), Limbombe

Wisselspelers: Vanhamel, Appiah, Van Moorsel, Disveld, Celik, Foor, Joosten

Hoofdcoach: Ruud Brood

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.