Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

PEC Zwolle
6 - 2

RKC Waalwijk
Eredivisie
Zondag 15 september, 12:15 uur - MAC3Park Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13028
26. Bel Hassani
28. Melle Meulensteen
30. Stanley Elbers
35. Clint Leemans
38. Hamer
60. Ghoochannejhad
68. Juriën Gaari
81. Ghoochannejhad
84. Ghoochannejhad
88. Ghoochannejhad
90. Hamer

RKC vergeet voorsprong te behouden en verliest ruim in Zwolle

RKC Waalwijk heeft de uitwedstrijd in Zwolle verloren. Bij rust stonden de Waalwijkers nog op voorsprong via doelpunten van Melle Meulensteen en Clint Leemans, maar na 90 minuten stond de stand van 6-2 op het scorebord.

Om 12.15 uur werd er vandaag afgetrapt in het MAC³PARK Stadion in Zwolle. Hannes Delcroix en Paul Quasten waren niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen, zij werden vervangen door Henrico Drost en Lars Nieuwpoort. De PEC-huurlingen Stanley Elbers en Clint Leemans begonnen in de basis voor de Geelblauwen.

In een openingsfase waarin het spel flink op en neer ging was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor de thuisploeg. Een schot van Pelle Clement ging over het doel. Niet veel later was daar de eerste mogelijk voor RKC. Een poging van Anas Tahari eindigde voorlangs. De eerste echte doelpoging van de wedstrijd kwam op naam van Stanley Elbers. Zijn schot werd door een lastige stuit moeizaam gekeerd door PEC Zwolle-doelman Xavier Mous.

Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Iliass Bel Hassani. De voorzet van Sai van Wermeskerken werd niet goed weggewerkt door de verdediging van RKC en Bel Hassani kon de bal binnenschieten. Lang kon PEC Zwolle niet van de voorsprong genieten. Nog geen twee minuten later besloot Melle Meulensteen het een keer van afstand te proberen en met succes. Bilate legde klaar en de verdediger bedacht zich geen moment. Hij schoot met een snoeihard afstandsschot de bal schitterend in de kruising: 1-1.

RKC kreeg de smaak te pakken en ging op jacht naar meer. Uitgerekend PEC-huurling Clint Leemans schoot, op zijn verjaardag, de Geelblauwen niet veel later op een 1-2 voorsprong in Zwolle. De voorzet van Leemans werd door niemand aangeraakt en de bal viel zomaar binnen achter doelman Xavier Mous. Ons RKC was zelfs nog heel dicht bij een grotere voorsprong. Een vrije trap van diezelfde Leemans raakte de paal. De 1-2 voorsprong bleef ook de ruststand.

De tweede helft begon terughoudend. PEC Zwolle ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker en kreeg deze dan ook. Na een kwartier spelen in de tweede helft kon invaller Reza Ghoochannejhad binnen koppen na een voorzet van Kenneth Paal: 2-2.

Na de gelijkmaker van PEC Zwolle had ons RKC het zwaar. De ploeg van John Stegeman dwong de ploeg van Fred Grim achteruit en creëerde een aantal mogelijkheden. RKC overleefde de druk van de Zwollenaren en kwam zelf weer wat meer aan voetballen toe. Ondanks dat de Waalwijkers weer wat beter in het spel kwamen, bleef de ploeg slordig spelen. Regelmatig leverde bijvoorbeeld een foutieve pass een mogelijkheid op voor de thuisploeg. Tien minuten voor tijd was er een goede mogelijkheid voor RKC om op voorsprong te komen. Na een grote fout in de verdediging bij PEC Zwolle kwam de bal terecht bij Darren Maatsen. Zijn schot ging rakelings naast via Zwolle-verdediger Sam Kersten.

Kort nadat RKC de kans op een voorsprong had gemist ging het fout. RKC gaf de wedstrijd uit handen en kwam het op een achterstand. Voor de tweede keer deze wedstrijd kon Reza Ghoochannejhad doelman Etienne Vaessen met het hoofd passeren: 2-2. Niet veel later was het weer de Iraniër die PEC naar de voorsprong schoot: 3-2. RKC besloot om alles of niet te gaan spelen, maar gokte helaas verkeerd. In de laatste tien minuten scoorde Ghoochannejhad nog tweemaal en Gustavo Hamer. Hiermee beslisten zij het uitduel op 6-2.

RKC dankt al haar supporters voor de steun in Zwolle. De volgende wedstrijd van RKC Waalwijk is op zaterdag 21 september. De ploeg neemt het dan om 18.30 uur op Het Kasteel op tegen Sparta Rotterdam.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Nieuwpoort (85. Daneels), Rienstra, Leemans (74. Maatsen), Spierings, Tahiri, Bilate (64. Vente), Elbers

Wisselspelers: Heemskerk, Delcroix, Bakari, Mulder, Vermeulen, Sow

Hoofdcoach: Grim

Opstelling PEC Zwolle
Mous, Van Wermeskerken, Dekker, Kersten, Paal, Hamer, Bruns (46. Saymak), Clement, Bel Hassani (86. Lachman), Thy, Johnsen (55. Ghoochannejhad)

Wisselspelers: Zetterer, Hauptmeijer, Saymak, Ghoochannejhad, Lachman, Huiberts, Koorman, Westerman, Doué, Bajselmani

Hoofdcoach: Stegeman

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.