Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 0

Heracles Almelo
Eredivisie
Zaterdag 2 november, 18:30 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf - Toeschouwers: 4689
11. Sylla Sow
19. Sylla Sow
37. Van der Water
45. Said Bakari
52. Dylan Vente
61. Blaswich
65. Daan Rienstra
80. Darren Maatsen
84. Mauro Junior
90. Kevin Vermeulen
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC boekt eerste driepunter na verdiende zege op Heracles

Na de doordeweekse ontmoeting in het TOTO KNVB bekertoernooi was het vandaag tijd voor deel twee van RKC-Heracles. In een goedgevuld Mandemakers Stadion wachtte er voor RKC een nieuwe kans op de eerste drie punten.

De Geelbauwen begonnen ijzersterk aan de wedstrijd en via Stijn Spierings was de thuisploeg binnen vijf minuten al tweemaal dichtbij de openingstreffer. In de 11e minuut van de wedstrijd was het wel raak voor RKC. Spierings opende prachtig op Sylla Sow en laatstgenoemde sneed naar binnen en haalde vervolgens vernietigend uit in de korte hoek. De bal ging via de onderkant van de lat in het doel en zo stond het verdiend 1-0.

De eerste kans voor de bezoekers viel pas in de 16e minuut te noteren. Hans Mulder verloor ongelukkig de bal en Cyriel Dessers werd meteen in de diepte weggestoken. De spits produceerde vervolgens een slap rollertje die over de achterlijn ging. De fase die volgde leverde amper gevaar op en RKC hield Heracles goed onder controle. Na 32 minuten spelen werden de Almeloërs wel weer gevaarlijk via linksback Lennart Czyborra, maar zijn inzet werd in de korte hoek goed gepakt door Etienne Vaessen.

RKC zette in de laatste tien minuten van de eerste helft aan en kreeg in de 37e minuut een grote kans toen Mulder een voorzet van Dylan Vente kon inkoppen, maar de inzet belandde in de handen van Janis Blaswich. Net voor rust waren het weer de bezoekers die via een vrije trap gevaarlijk konden worden. Mauro Junior zijn vrije trap kon geblokt worden, waardoor RKC met een 1-0 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft begon RKC andermaal sterk begint, waar het in de 47e minuut een vrije trap kreeg na overtreding op Spierings. Clint Leemans nam plaats achter de bal, schoot en knalde de bal vol op de kruising. Pas na een uur werden de bezoekers echt gevaarlijk. Na balverlies van Hannes Delcroix was het Alexander Merkel die Vaessen onder vuur nam. De doelman wist te keren, waarna ook Juriën Gaari sterk de rebound van Mauro Junior wist te blokken.

RKC hield de overhand in het duel. Na een sterke verdedigende actie van Gaari werd Darren Maatsen weggestuurd. Via Vente en Spierings kwam de bal bij Sow die net optijd werd gekeerd door een Heracles been. Ook een serie hoekschoppen die kort daarop volgde wist geen tweede treffer voor de Geelblauwen op te leveren.

Een kwartier voor tijd was RKC nog het allerdichtst bij een verdubbeling van de score. Leemans stak Rienstra weg die de bal strak voorgaf. Blaswich kon er nog aankomen, waarna Mulder met een spectaculaire omhaal het aluminium raakte. Ook de rebound van Sow zou net niet trefzeker zijn. 

Het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde Heracles de druk op te voeren met een offensief, maar het leverde geen grote kansen op. De grote verlossing kwam voor RKC uiteindelijk blessuretijd. De ingevallen Kevin Vermeulen kon vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen en hij passeerde doelman Blaswich met een bekeken schuiver: 2-0.

Direct na de 2-0 floot de scheidsrechter voor het einde en zo boekte ons RKC de eerste zege sinds de terugkeer in de Eredivisie. De ploeg van Fred Grim beloonde zich nu wel na een uitstekende wedstrijd en na de wedstrijd barste er een groot feest los op het veld en op de tribunes. RKC bedankt de supporters voor hun geweldige steun en hoopt op een vol uitvak bij de volgende wedstrijd, uit tegen Feyenoord!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Mulder, Delcroix, Bakari, Leemans, Rienstra (86. Van Weert), Spierings, Maatsen, Sow, Vente (81. Vermeulen)

Wisselspelers: Heemskerk, Grim, Meulensteen, Nieuwpoort, Sporkslede, Tahiri, Daneels

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Heracles Almelo
Blaswich, Czyborra, Pröpper, Dessers, Mauro Junior, Van der Water (61. Bijleveld), Knoester, Bakboord, Kiomourtzoglou, Dos Santos (61. Konings), Merkel (84. Szöke)

Wisselspelers: Breukers, Van den Buijs, Bijleveld, Brouwer, Szöke, Jakubiak, Rossmann, Konings, Bucker, Hardeveld

Hoofdcoach: Wormuth

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.