Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Feyenoord
3 - 2

RKC Waalwijk
Eredivisie
Zondag 10 november, 16:45 uur - Stadion Feijenoord - De Kuip, Rotterdam
Scheidsrechter: Danny Makkelie
7. Van der Heijden
10. Hans Mulder
14. Darren Maatsen
19. Sylla Sow
25. Jørgensen
34. Fer
40. Larsson
64. Hannes Delcroix
78. Daan Rienstra
80. Kökcü
85. Senesi
86. Clint Leemans
86. Stijn Spierings
Kaarten Verslag Foto's Video's

Strijdend RKC Waalwijk buigt in slotfase het hoofd tegen Feyenoord

Ons RKC Waalwijk heeft vandaag in de slotfase het hoofd moeten buigen tegen Feyenoord. Ondanks een fantastische start in De Kuip, was het de thuisploeg die uiteindelijk de overwinning op het laatste moment over de streep trok.

Met de steun van 450 meegereisde supporters floot scheidsrechter Danny Makkelie om 16:45 voor de aftrap van de wedstrijd. RKC begon goed aan het duel en kwam als eerste tot kansen in de wedstrijd. Clint Leemans zag een had laag schot nest naast het doel van Vermeer vliegen. Even later had Clint Leemans een prachtige opening in huis op Darren Maatsen. De rappe buitenspeler zou hard over de korte hoek schieten.

Toch zou het sterke spel van de Geelblauwen nog binnen het kwartier beloond worden. Stijn Spierings brak door op de linkerflank en gaf voor op Darren Maatsen. Hij tekende via een Rotterdams been voor de openingstreffer: 0-1. Ook na deWaalwijkse voorsprong bleef de ploeg van Fred Grim goed voetballen. Dit was direct het recept voor de verdubbeling van de score. Via een snelle combinatie kwam de bal op de linkerflank bij Sylla Sow terecht. Met een knappe individuele actie passeerde hij Vermeer in de korte hoek: 0-2.

Na de 0-2 kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. RKC werd slordiger in balbezit en probeerde met de lange bal de Rotterdammers pijn te doen. Nadat er in de as van het veld teveel ruimte werd weggegeven wist Orkun Kökcü spits Nicolai Jørgensen weg te steken. Hij passeerde Etienne Vaessen met een lage schuiver en bracht de stand terug tot 1-2.

RKC kwam langzaam bij beetje weer wat beter in de wedstrijd. Het verzorgde spel keerde terug en liet weer een aantal mooie combinaties zien. Toch was het Feyenoord dat wederom toesloeg. De voor Luis Sinisterra ingevallen Sam Larsson nam plaats achter een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. De inzet van de Zweed werd door Hannes Delcroix nog van richting veranderd, waardoor Vaessen kansloos zou zijn. Een zure treffer vlak voor rust, al had Larsson daarna zelfs tot twee keer toe nog de mogelijkheid om de Rotterdammers op voorsprong te schieten. Deze bleef echter uit en werd er met een gelijke stand de kleedkamers opgezocht: 2-2.

Waar RKC voetballend weer in de wedstrijd wilde komen, was het Feyenoord dat sterker uit de kleedkamer van. Binnen een minuut werd het al gevaarlijk via Kökcü. De middenvelder schoot vanaf de linkerflank voorlangs. Even later brak Geertruida door aan de rechterflank en bracht Jørgensen in stelling. Vaessen bracht goed redding en ook de rebound was niet aan de spits besteed.

De Waalwijkers werden veelvuldig teruggedrongen tot de eigen helft. Na een klein uur spelen was het Feyenoord dat via Berghuis dicht bij de voorsprong was. Jens Toornstra gaf via rechts voor, maar de vleugelspeler zou bekeken over vollereren. Twee minuten later was de nieuwe Rotterdamse captain nog dichterbij met een kopbal tegen de paal.

Gedurende de tweede helft bracht Fred Grim nieuwe energie in het elftal met Anas Tahiri en Kevin Vermeulen. Laatstgenoemde zorgde voor het eerste wapenfeitje van de tweede helft met een afstandsschot vanaf een meter of 25. Na een schermutseling op de achterlijn tussen Bakari en Toornstra nam in de 85e minuut Berghuis plaats achter de bal voor een vrije trap. Zijn inzet belandde op het hoofd van Senesi die toch de winnende treffer voor de Rotterdammers op zou leveren. Ook zou RKC de wedstrijd nog met tien man eindigen door een rode kaart van Stijn Spiering vanwege commentaar op de wedstrijdleiding.

Een strijdend RKC kwam snel op een 0-2 voorsprong, maar zou De Kuip uiteindelijk toch puntloos verlaten. Volgend weekend wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie vanwege interlandverplichtingen. Op zondag 24 november komt ons RKC weer in actie. Dan komt in het eigen Mandemakers Stadion FC Emmen op bezoek.

RKC dankt alle meegereisde supporters voor jullie fantastische steun vandaag in De Kuip! We zien jullie weer op 24 november.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Mulder (81. Van Weert), Delcroix, Bakari, Rienstra, Leemans, Spierings, Maatsen (65. Tahiri), Vente (73. Vermeulen), Sow

Wisselspelers: Heemskerk, Grim, Meulensteen, Nieuwpoort, Sporkslede, Daneels

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Feyenoord
Vermeer, Senesi (90. Ayoub), Haps, Van der Heijden (46. Tapia), Jørgensen, Berghuis, Sinisterra (26. Larsson), Fer, Kökcü, Toornstra, Geertruida

Wisselspelers: Marsman, Bijlow, Narsingh, Kelly, Larsson, Johnston, Malacia, Ayoub, Tapia, Burger, Hall

Hoofdcoach: Advocaat

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.