Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Jong FC Twente
4 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 2 februari, 20:00 uur - De Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 125
19. Gianluca Maria
32. Hölscher
34. Nick Coster
55. Gianluca Maria
56. Oosterwijk (p)
58. Peter Jungschläger
58. Oosterwijk
72. Collin Seedorf
82. Oosterwijk
85. Andersen
86. Malcolm Esajas (p)
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk verliest geflatteerd in Enschede

De mannen van trainer/coach Martin Koopman hebben geen revanche weten te nemen op Jong FC Twente. Na de 1-2 nederlaag in Waalwijk waren de Tukkers vanavond, 2 februari, met 4-1 te sterk. In een matige wedstrijd op een erg slecht bespeelbaar veld konden de Geelblauwen geen vuist maken.

Strafschop
Nadat Van Dijk goed redde bij een 1 tegen 1 situatie was hij in de 32ste minuut kansloos op een inzet van Tim Hölscher. Laatstgenoemde tikte de bal in het lege doel nadat de bal vanaf de achterlijn werd voorgezet. In het restant van de eerste helft bleven grote kansen uit. Belangrijk moment in de tweede helft was de toegekende strafschop aan Jong FC Twente. Scheidsrechter Koekoek kende een penalty toe aan de Tukkers na een overtreding van Gianluca Maria. Dubbele domper voor de Geelblauwen was dat Gianluca Maria moest inrukken met een tweede gele kaart. Jari Oosterwijk benutte deze buitenkans en zorgde voor een dubbele marge in het voordeel van Jong FC Twente, 0-2.

RKC Waalwijk had het met 10 man erg moeilijk tegen een tegenstander die op zoek ging naar de 3-0. De derde treffer viel dan ook snel, Jari Oosterwijk mocht zijn tweede treffer van de avond aantekenen. De spits van Jong FC Twente maakte zijn avond compleet door in de 82ste minuut de stand op 4-0 te zetten. Esajas redde de eer voor de Waalwijkers. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Ismaïl Yildirim onreglementair ten val werd gebracht in de 16 en stuurde doelman Marsman de verkeerde hoek in. De overtreding leidde niet alleen de eretreffer van de Waalwijkers in, het trok ook het aantal veldspelers weer gelijk. Centrale verdediger Andersen mocht vroegtijdig gaan douchen, hij kreeg de rode prent voorgehouden van de dienstdoende arbiter Koekoek.

De Waalwijkers krijgen aan het einde van deze week de kans om de enorm nare smaak van dit duel weg te spoelen. In het eigen Mandemakers Stadion neemt de equipe van trainer/coach Martin Koopman het op tegen buurman FC Den Bosch. Deze wedstrijd vangt aan om 20.00 uur en tickets zijn tot voor aanvang van het duel verkrijgbaar in de RKC Waalwijk Fanshop.

 


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Seedorf, Verkoelen,Van Weert, Jungschläger,Van Arnhem, van Zeelst, Coster (81. Valpoort), Esajas, Opoku Bernadina (66. Yildirim), Maria

Wisselspelers: den Hartog, Wormgoor, Deckers

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling Jong FC Twente
Marsman (K); Kwee, Andersen, Bijen (A), Koppers (63. De Wit), Ntuli, Kusk (31. Daniels), Bleker (72. Soumaoro), Oosterwijk, Hölscher, Miyaichi

Wisselspelers: Plattel (K); Yahaya, de Wit, Soumaoro, Swieten, Schütte, Daniels

Hoofdcoach: Jan Zoutman

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.