Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Volendam
2 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 13 februari, 20:00 uur - Kras Stadion, Volendam
Scheidsrechter: Ed Janssen - Toeschouwers: 3300
45. Gianluca Maria
51. Hafid Salhi
63. L. Marengo
85. B. Kuwas
89. K. Brands
Kaarten Verslag Foto's Video's

Degelijk RKC Waalwijk verliest in slotfase van FC Volendam

Het is RKC Waalwijk niet gelukt om met een positief resultaat terug te keren vanuit Volendam. De ploeg van interim-trainer Erwin van Breugel zal enkel een vervelend gevoel overhouden aan het resultaat, het vertoonde spel en de strijd die de Geelblauwen tentoon spreidde stemde alom tot tevredenheid. Debutant Hafid Salhi speelde een sterke wedstrijd op het middenveld.

Het duel in het Kras stadion kwam langzaam op gang want beide ploegen speelden aanvankelijk niet in de hoogste versnelling. De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Volendam, Philips tikte een harde voorzet echter over de deklat. De daaropvolgende 30 minuten namen de Waalwijkers meer en meer het initiatief, waarbij Salhi, Jüngschlager en Van Zeelst heersten op het middenveld. Het veldoverwicht resulteerde niet direct in grote mogelijkheden, hoewel Esajas één keer een enorme mogelijkheid onbenut liet vanwege een slechte aanname in de zestien. In de 43e minuut kwam FC Volendam via een van richting veranderd schot op voorsprong, maar dit gebeurde in buitenspelpositie. De treffer werd dan ook afgekeurd.

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd, RKC maakte het spel en kreeg enkele mogelijkheden. Gianluca Maria speelde sterk vanaf rechts en zorgde voor veel gevaar van de flank. Diverse overtredingen waren nodig om de nr 10 van de Geelblauwen af te stoppen, maar scheidsrechter Janssen weigerde linksachter Jermano Lo Fo Sang te bestraffen met een gele kaart. Vanwege het uitblijven van de gele kaart en het daardoor kunnen blijven maken van overtredingen had Maria het erg zwaar. De zoveelste overtreding werd hem uiteindelijk te veel, waardoor hij zich in de 62e min moest laten vervangen door Valpoort. De nr 7 van de Geelblauwen viel erg ongelukkig in, waardoor de Waalwijkers hun gevaarlijkste wapen voorin verloren.

Ook FC Volendam kreeg weinig tot geen mogelijkheden, maar naarmate het einde naderde werden de ruimtes op het gehele veld groter. Een dikverdiend gelijkspel lag in het verschiet, maar in de 84e minuut luidde balverlies op het middenveld een treffer van FC Volendam in. Een diepe pass werd direct laag voor gegeven en bij de tweede paal binnen getikt door Kuwas. Uiteindelijk tekende Kevin Brands twee minuten later voor de 0-2, waardoor de uitslag enigzins geflatteerd op het bord kwam.

De grootste winst van het duel tegen 'Het andere Oranje' was de gedisciplineerde speelwijze en de getoonde strijd die de Waalwijkers tentoon stelde in Volendam. Interim-trainer Van Breugel heeft een goed fundament gelegd voor de rest van het seizoen.

 


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Coster, Martina,Van Mosselveld (87. Opoku Bernadina), Verkoelen, Jungschläger, van Zeelst, Salhi, Esajas, Maria (63. Valpoort), Deckers (89. Yildirim)

Hoofdcoach: Van Breugel

Opstelling FC Volendam
T. Zwarthoed;H. Schilder, G. Luirink, J. Lo Fo Sang, T. Evers; T.Overtoom(63. S. Akouili), R. Fafiani, K. Brands; G. Philips(63. B.Steltenpool), L. Marengo (73. D. van Son), B. Kuwas

Hoofdcoach: Hans de Koning

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.