Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Helmond Sport
3 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 27 februari, 20:00 uur - Lavans Stadion, Helmond
Toeschouwers: 2112
10. Stanley Elbers
37. Stanley Elbers (p)
63. Mounir El Allouchi
73. Koen Weuts
Kaarten Verslag Foto's Video's

Helmond sport verslaat RKC Waalwijk in pover duel

Het is de ploeg van de nieuwbakken trainer/coach Peter van den Berg niet gelukt om een resultaat te behalen tegen Helmond Sport. Het duel tussen de twee staartploegen eindigde na 90 minuten in een 3-0 overwinning voor de Helmonders.

In de openingsfase van het duel hadden de Waalwijkers het vizier duidelijk naar voren gericht. Met pressie en fel afjagen lieten de Geelblauwen Helmond Sport niet in haar spel komen, waardoor er vanuit de tweede bal gevoetbald kon worden. Dit leidde tot een licht veldoverwicht, maar niet tot directe doelkansen. Bij de eerste aanval van Helmond Sport was het echter direct raak. Een lage voorzet van de flank werd door doelman Van Dijk niet voldoende naar de zijkant verwerkt, waardoor Stanley Elbers kon aantekenen voor de eerste van de avond.

Het broze vertrouwen van de Waalwijkers kreeg een flinke tweede tik in de 38e minuut. Een ongelukkige bal tegen de arm van Frank van Mosselveld werd door scheidsrechter Boot als een ernstig genoeg vergrijp beoordeeld om de bal op de strafschopstip te leggen. Elbers benutte het buitenkansje. Het enige écht gevaarlijke moment van RKC kwam enkele minuten later, toen Maxim Deckers een diepe bal van Hafid Salhi bijna promoveerde tot doelpunt. De inzet van de Belg belandde echter op de paal.

Ook in het vervolg van het duel bleken de Waalwijkers niet bij machte om het duel naar de hand te zetten. In een weinig verheffende tweede helft sprong enkel de wonderschone treffer van Mounir El Allouchi in het oog. De middenvelder liet Van Dijk kansloos met een vrije trap van dertig meter van het doel en tekende hiermee voor de 3-0 eindstand.

Voor de Waalwijkers is het zaak om de kater van de nederlaag snel van zich af te zetten en zich te richten op het duel tegen Sparta, de ploeg waar trainer/coach Peter van den Berg hiervoor werkzaam was.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Coster,Van Mosselveld,Van Weert, Seedorf (68. Verkoelen), Deckers, van Zeelst (45. Van Arnhem), Salhi, Maria, Makiavala (63. Esajas), Yildirim

Wisselspelers: den Hartog, Valpoort, van Beers, Wielinga

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Helmond Sport
Wouter van der Steen, Charles Kaziauskas, Jeffrey van Nuland, Gillian Justiana, Mounir El Allouchi, Stanley Elbers, Roel van de Sande (80. Daniël Guijo-Velasco), Koen Weuts, Sven van de Kerkhof, Sam Strijbosch (83. Lars Hutten), Maciano Duda (63. Marc Koot)

Wisselspelers: Daniël Guijo-Velasco, Oumar Diouck, Mark Koot, Maiky Fecunda, Jamie Watt, Lars Hutten, Dave Nieskens

Hoofdcoach: Jan van Dijk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.