Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

RKC Waalwijk
2 - 1

Sparta Rotterdam
Keuken Kampioen Divisie, SCC / CC wedstrijd
Zaterdag 7 maart, 19:45 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Richard Martens - Toeschouwers: 2500
32. Maikel Verkoelen
47. Arsenio Valpoort
88. Romano van der Stoep
90+2. Derwin Martina
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk start vierde periode met winst

RKC Waalwijk pakte zaterdagavond in het Mandemakers Stadion de volle drie punten tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd, waarin de Geelblauwen veelal de bovenliggende partij waren, kende een bloedstollende eindfase. Kort voor tijd scoorden de bezoekers de gelijkmaker, maar in de extra tijd was het Derwin Martina die de wedstrijd alsnog in het voordeel van de Waalwijkers besliste.


De wedstrijd was op voorhand een mooi affiche; Peter van den Berg maakte zijn thuisdebuut als de nieuwe trainer/coach van RKC Waalwijk en hij dit deed bovendien tegen de club waar hij zijn trainerscarrière begon. Tevens speelden de Geelblauwen vorige week een ongelukkige wedstrijd in Helmond en Sparta Rotterdam kende onlangs hun prima plek op de ranglijst ook een moeizame periode. De Rotterdammers verloren voorafgaand aan het duel hun laatste drie wedstrijden. Reden genoeg voor beide ploegen om de ban te breken en natuurlijk om vertrouwen op te doen.

De Geelblauwen kenden een sterke openingsfase. De formatie van Van den Berg speelde goed veldspel, stonden verdedigend goed en kwamen vooral over de flanken goed uit de verf. De eerste echte kans kwam na een minuut of 6, toen Nick Coster de bal vanaf een meter of 25 in de rechterbovenhoek probeerde te plaatsen. De bal miste echter voldoende snelheid om de doelman te verassen. Sparta antwoordde goed en kreeg in de negende minuut van de wedstrijd hun eerste kans op een treffer. Een goede voorzet kwam aan in het zestienmetergebied en de bal werd ingekopt. De poging miste echter de goede richting en ging voor het doel van Arjan van Dijk langs. In de minuut die volgde kregen de Spartanen een vrije trap toegekend. De bal werd goed ingeschoten, maar de lat stond de openingstreffer namens de bezoekers in de weg.

In de 36e minuut opende RKC Waalwijk de score. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Tevens lag Josemar Makiavala geblesseerd in het strafschopgebied van de tegenstander. De blessure was een domper, aangezien Makiavala een prima wedstrijd kende tot dusver. Hij kon echter niet verder spelen en werd vervangen door Endy Opoku.

Na de rust startten de Waalwijkers wederom sterk. De ploeg had een prima eerste helft achter de rug en voelde dat er iets mogelijk was. In de opbouw stond iedereen goed en in de omschakeling waren ze gevaarlijk. Toen de wedstrijd twee minuten onderweg was werd dat onderstreept, toen Arsenio Valpoort en de ingevallen Endy Opoku een snelle combinatie aangingen in de omschakeling. Uiteindelijk gaf Opoku een steekpass waardoor Valpoort oog in oog kwam met doelman Kortstim. De aanvaller rondde feilloos af en opende de score namens de Geelblauwen; 1-0.

In de periode die volgde bleef RKC Waalwijk gevaarlijk. Mede door het solide spel achterin, kreeg het kansen via de counter. Sparta Rotterdam wisselde aanvallend en ging met meer risico spelen. Een aantal keren kwamen zij dan ook langszij en creëerden gevaar via de voorzet. De Geelblauwen stonden echter vaak op de juiste plek en doelman Van Dijk oogde scherp.

De druk werd echter steeds hoger en de Rotterdammers werden zichtbaar sterker door het gevaar dat hun voorzetten stichtten. In de 86e minuut leed de ploeg van Alex Pastoor echter balverlies en RKC Waalwijk kon counteren. Peter Jungschläger vond Endy Opuku met een prima steekbal, die 1 op 1 kwam te staan tegen doelman Kortsmit. De keeper van Sparta toonde echter scherp te zijn, hij stopte de inzet van Opoku en voorkwam de 2-0 voorsprong van de thuisploeg.

In de 88e minuut sloeg Sparta dan tóch toe. Via de zijkant werd er, wederom via een voorzet vanaf de zijkant, een bal ingebracht en die bal werd met het hoofd verlengd. Invaller Romano van der Stoep stond op de goede plek om de bal van dichtbij binnen te schieten. Ongeloof heerste, want RKC Waalwijk speelde, vooral defensief, een uitstekende wedstrijd. De stilte in het stadion stond dan ook symbool voor het gevoel dat Sparta hier ten onrechte op voorsprong was gekomen.

In de slotfase besloot Peter van den Berg Derwin Martina te brengen. Martina, die is aangetrokken als rechtsback maar vroeger in de jeugd bij Ajax als rechtsbuiten speelde, liep in de omschakeling goed vooruit en werd in de extra tijd gevonden. Door zijn snelheid ging hij voorbij zijn man en het leek even alsof hij de bal te ver voor zich uitspeelde. De doelman kwam daarop uit zijn doel, maar Martina kon nog bij de bal en ronde koelbloedig af. Het bleek een gouden wissel te zijn van Van den Berg, want Martina werd uiteindelijk de matchwinner. In de slotfase onderscheidde ook doelman Arjan van Dijk zich nog. De bezoekers kregen diep in blessuretijd nog een grote kans op de gelijkmaker, maar een hard schot werd door Van Dijk uitstekend gepareerd.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Coster, Verkoelen,Van Weert, Wormgoor, Jungschläger, van Zeelst, Deckers, Salhi (78. Van Arnhem), Valpoort (89. Martina), Makiavala (39. Opoku Bernadina)

Wisselspelers: den Hartog, Esajas, Seedorf, Yildirim

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Sparta Rotterdam
Kortsmit (K); Nys, Breedijk, Baio (61. Romano van der Stoep), Ketting, Breuer (C), Dogan, De Nooijer, Gladon, Loen (57. Pieter Langedijk), Mahmudov (79. Finn Stokkers)

Wisselspelers: Kiebook (K); Dumfries, Langedijk, Nieuwendaal, Hiwat, Stokkers, Van der Stoep

Hoofdcoach: Alex Pastoor

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.