Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

MVV Maastricht
1 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 13 maart, 20:00 uur - De Geusselt, Maastricht
Scheidsrechter: Davy Otto - Toeschouwers: 3653
20. Peter Jungschläger
78. Braken
84. Hafid Salhi
88. Maikel Verkoelen
90+2. Nils den Hartog
Kaarten Verslag Foto's Video's

Collectief RKC Waalwijk knokt zich naar punt in Maastricht

RKC Waalwijk heeft één punt overgehouden aan het duel tegen MVV Maastricht. In een wedstrijd, waarin de Waalwijkers vooral door een flinke portie strijdlust overeind bleven, tekende Peter Jungschläger met een fantastisch afstandschot voor de enige Waalwijkse treffer. Keeper Nils den Hartog hield de Geelblauwen meerdere malen in de wedstrijd met enkele zeer sterke reddingen.

Het veld waarop de wedstrijd gespeeld werd, was in een erbarmelijke staat. Aan beide kanten resulteerde dit in veel slordige passes en lastige aannames in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Het was MVV dat vanaf het begin van het duel de wedstrijd in handen nam. Het middenveld van de Geelblauwen was niet opgewassen tegen de Maastrichtse middenlinie. Toch was de eerste doelpoging van RKC Waalwijk direct raak. Aanvoerder Peter Jungschläger streepte een breed gelegde vrije trap van 30 meter in de 20e minuut snoeihard achter doelman Coppens. Na de treffer van de Geelblauwen ontstond er een fase waarin MVV met enkele ongevaarlijke afstandschoten doelman Den Hartog op de proef probeerde te stellen. Het eerste echt gevaarlijke moment van de Maastrichtenaren kwam tot stand door een misverstand tussen Nando Wormgoor en Nils den Hartog.  De bal viel tussen de verdediger en de doelman in, waardoor MVV aanvaller Sven Braken bijna kon profiteren. Den Hartog voorkwam uiteindelijk met een goede ingreep een doelpunt. Enkele minuten later onderscheidde Den Hartog zich voor de tweede keer met een geweldige redding. In een 1-op-1 duel met wederom Braken wierp de doelman zich net voldoende voor de bal, waardoor deze via Den Hartog en de binnenkant van de paal niet tot doelpunt werd gepromoveerd.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig. MVV Maastricht hield de overhand, RKC Waalwijk richtte zich enkel op verdedigen. Het ontbreken van een echt aanspeelpunt in de aanval zorgde er voor dat RKC zich niet onder de druk uit kon voetballen. Dit resulteerde in enkele hachelijke situaties voor de goal, maar de Waalwijkers hielden af en toe met kunst en vliegwerk stand. In de 77e minuut werd een Maastrichtse corner via een MVV-er over de achterlijn gewerkt. Arbiter Otto besloot echter anders en gaf wederom een corner. De hoekschop viel over Den Hartog bij de tweede paal, waar Sven Braken ongehinderd de gelijkmaker binnenknikte. In de slotfase probeerde MVV voornamelijk met lange ballen een winnende treffer te forceren, echter resulteerde dit niet meer in echte grote kansen. De uiteindelijke 1-1 stand is enigszins geflatteerd, maar door de vechtlust en de eerder door MVV gestolen punten in Waalwijk konden beide trainers uiteindelijk leven met de puntendeling.

Aanstaande maandag gaat RKC Waalwijk op bezoek bij FC Oss, dat een knappe overwinning boekte op Roda JC. De ploeg van trainer/coach Peter van den Berg mag haar borst nat maken, want Oss is de laatste periode in goede vorm. De vijf behaalde punten uit de laatste vier gespeelde duels bieden echter perspectief, waardoor RKC op voorhand zeker niet kansloos is.


Opstelling RKC Waalwijk
den Hartog,Van Weert, Seedorf, Wormgoor, Verkoelen, Jungschläger, Salhi (86. Van Arnhem), van Zeelst, Deckers, Opoku Bernadina (76. Maria), Valpoort

Wisselspelers: Vos, Martina, Wielinga, Esajas, Yildirim

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling MVV Maastricht
Coppens (K); Kuipers (C), Maatsen (73. Huser), Brouwers (78. Labylle), Peeters, Ospitalieri, Moustafa, Smeets, Vorthoren (65. Vink), Croux, Braken

Wisselspelers: Verhulst (K); Ofori, Labylle, Huser, Vink, Streutker

Hoofdcoach: Ron Elsen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.