Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

TOP Oss
4 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 16 maart, 20:00 uur - Frans Heesen Stadion, Oss
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom - Toeschouwers: 1885
10. Opoku
49. Opoku
53. Malcolm Esajas
59. Arsenio Valpoort
63. Opoku
69. Opoku
Kaarten Verslag Foto's Video's

FC Oss geeft RKC Waalwijk een lesje in effectiviteit

RKC Waalwijk heeft gisterenavond geen succesvol vervolg aan de goede start in de vierde periode kunnen geven. In het Frans Heesen stadion was FC Oss met 4-1 te sterk voor de Waalwijkers. In tegenstelling tot wat de uitslag op het eerste gezicht doet vermoeden, waren de Geelblauwen absoluut niet kansloos.

Voorafgaand aan het duel in Oss bleek dat doelman Nils den Hartog onvoldoende hersteld was van zijn rugblessure, waardoor derde doelman Ralph Vos voor het eerst zijn opwachting voor de Geelblauwen en in het betaalde voetbal maakte.

In een onderhoudend eerste kwartier kwam Oss op voorsprong door een slippertje in de Waalwijkse defensie. Maikel Verkoelen stond niet opgesteld bij een diepe bal, waardoor Johnatan Opoku 1 op 1 kwam met doelman Vos. De middenvelder hield het hoofd koel en tekende voor wat later zijn eerste van vier treffers beek te zijn. Ralph Vos hield de Waalwijkers vervolgens met twee goede reddingen op de been, waarna het spelbeeld kantelde. In de 23e minuut tekende Arsenio Valpoort bijna voor de gelijkmaker, zijn inzet belandde echter op de buitenkant van de paal. Diverse mogelijkheden, waaronder een grote van Ingo van Weert, leidde echter niet tot een treffer waardoor beide ploegen met een 1-0 stand aan de thee gingen.

Direct na de rust tekende Johnatan Opoku voor zijn tweede treffer van de avond na een lage voorzet van Dennis Janssen. In tegenstelling tot in vele andere eerdere duels in deze jaargang, rechtte de Waalwijkers de rug en namen het initiatief in de wedstrijd over. Het veldoverwicht werd in de 52e minuut omgezet in een doelpunt door Malcolm Esajas. De aanvaller draaide zich knap vrij in de zestienmeter en plaatste de bal buiten bereik van doelman Koopmans in de verre hoek. Slechts vijf minuten had diezelfde Esajas de gelijkmaker op de schoen na een fantastische individuele actie. Oog-in-oog met Koopmans kwam de doelman deze keer als sterkste uit de strijd. De daaropvolgende tegenaanval gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot. Direct uit de omschakeling tekende Opoku voor de 3-1, even later tekende de middenvelder ook voor de 4-1.

Het hoogtepunt van het laatste kwartier kwam van de voet van middenvelder van Arnhem. De jongeling plaatste een bal van 40 meter fantastisch op de lat, nadat hij had gezien dat Koopmans te ver voor zijn goal stond. Gezien de kansenverhouding en het spelbeeld kan er met recht gezegd worden dat de 4-1 uitslag geflatteerd was. De ploeg van trainer/coach Van den Berg moet het vizier nu weer richten op Emmen-thuis, het duel dat aanstaande vrijdag om 20.00 wordt gespeeld in het Mandemakers Stadion.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos,Van Weert, Coster (66. Martina), Wormgoor, Verkoelen, van Zeelst, Salhi (75. Van Arnhem), Deckers, Esajas, Valpoort (80. Opoku Bernadina), Yildirim

Wisselspelers: Maria, Seedorf, Wielinga

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling TOP Oss
Koopmans (K); Jansen, Stuij van den Herik, Balk, Van der Sluys, Opoku, Janssen (77. Van den Ouweland), Sanusi, Bakx, Ten Den (56. Fosu-Mensah), Mathieu (60. Snijders)

Wisselspelers: Hengelman (K); Kamaci, Ket, Van den Ouweland, Fosu-Mensah, Snijders, Kok

Hoofdcoach: Wil Boessen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.