Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Almere City FC
2 - 3

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 3 april, 20:00 uur - Almere City Stadion, Almere
Scheidsrechter: Jeroen Sanders - Toeschouwers: 1230
5. Arsenio Valpoort
42. Janssen
44. Arsenio Valpoort
47. Mamedov
48. Maxim Deckers
69. Sandro Calabro
73. Sandro Calabro
79. Ingo van Weert
83. Malcolm Esajas
Kaarten Verslag Foto's Video's

Sandro Calabro kopt RKC Waalwijk naar overwinning op Almere City

RKC Waalwijk heeft gisterenavond een knappe overwinning geboekt op bezoek bij Almere City. De Geelblauwen speelden met name een zeer verdienstelijke eerste helft, waarin Arsenio Valpoort de grote man was aan Waalwijkse zijde. Hij tekende voor rust voor twee goals. Na een snelle gelijkmaker in de tweede helft was het uiteindelijk de van langdurig blessureleed teruggekeerde Sandro Calabro die zich tot matchwinner kroonde, hij tekende voor de 2-3.

Arsenio Valpoort hielp de Geelblauwen al vroeg in het duel in het zadel. In de vijfde minuut promoveerde de rappe aanvaller een diepe bal van Frank van Mosselveld tot een doelpunt. Er kan gesteld worden dat dit vrij plots was, omdat Almere City sterk uit de startblokken kwam. Na de snelle treffer namen de Waalwijkers het initiatief over en hielden met compact veldspel en goede druk op de bal overal op het veld het doorgaans goed combinerende Almere City in bedwang. Niet alleen resulteerde dit in een veldoverwicht, maar ook nog in enkele kansen. De grootste kwam op naam van Malcolm Esajas. De aanvaller twijfelde in een 1-op-1 situatie met doelman Etemadi echter te lang, waardoor hij de uitgelezen kans op de 0-2 liet liggen. Bij Almere City waren aanvallers Mamedov met een schot op de lat en Vincent Janssen met een schot voorlangs het meest dichtbij een treffer.

In de 42e minuut was het toch Janssen die de stand gelijk trok. Een voorzet werd naar de zijkant weggekopt door Nick Coster, waar de bal voor de voeten van de aanvaller van Almere kwam. Janssen twijfelde geen moment en schoot de bal uit een volley fabelachtig achter een kansloze doelman den Hartog. Slechts twee minuten later kwam het antwoord van RKC Waalwijk. Het was wederom Arsenio Valpoort die profiteerde van klungelig uitverdedigen van Almere City. Valpoort omspeelde verdediger Toet en bleef kalm oog in oog met de doelman, 1-2.

Direct na de thee begon Almere City furieus aan de tweede helft. De druk van de Almerenaren dwong Nando Wormgoor tot het begaan van een overtreding op de 16-meter. Mamedov benutte het buitenkansje wederom op fraaie wijze. De bal verdween via de onderkant van de lat tegen de touwen. Wat volgde na de snelle gelijkmaker was een open wedstrijd waarin beide ploegen evenveel aanspraak maakten op een treffer. Waar zo vaak eerder in het seizoen het balletje de verkeerde kant op viel, was het ditmaal andersom. Een goed vrijgespeelde Maxim Deckers plaatste een perfecte voorzet op het hoofd van de vogelvrije Sandro Calabro. Het bleek het perfecte ‘welkom terug cadeau’ voor de spits, die deze dankbaar aanvaarde en uitpakte. De ontlading was groot bij Calabro, hij heeft de afgelopen acht maanden keihard geknokt om terug te komen en zette hiermee de kroon op een zeer verdienstelijke wedstrijd.

In een nog enigszins hachelijke slotfase bleef RKC Waalwijk relatief eenvoudig overeind, waardoor de eerste uitzege sinds 22 augustus 2014 een feit was. Leuk feitje is dat Sandro Calabro destijds ook doelpuntenmaker was in het duel op bezoek bij FC Den Bosch. Aanstaande maandag mag RKC Waalwijk weer aan de bak, ditmaal komt VVV-Venlo op bezoek in het Mandemakers Stadion. De Venlonaren verloren op eigen veld van Jong PSV, dus zullen iets goed te maken hebben.


Opstelling RKC Waalwijk
den Hartog,Van Weert, Wormgoor,Van Mosselveld, Coster, Salhi, van Zeelst, Deckers, Calabro (75. Opoku Bernadina), Esajas (83. Wielinga), Valpoort

Wisselspelers: Seedorf, van Beers, Vos

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Almere City FC
Etemadi; Bouma, Toet, Nieuwpoort (80. de Kogel), Quasten, Sneijder, Oost (64. Dissels), Hoefdraad, Mamedov, Janssen, Vet

Wisselspelers: Van Duin; Boldewijn, Kip, Dissels, de Kogel, Salasiwa, Busse

Hoofdcoach: Fred Grim

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.