Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 0

VVV-Venlo
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 6 april, 14:30 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2500
35. Danny Post
49. Ramon Voorn
56. Jerold Promes
67. Collin Seedorf
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk bezig aan ongeslagen reeks in eigen huis sinds komst van den Berg

RKC Waalwijk speelde op Tweede Paasdag haar tweede duel in drie dagen tijd. Nadat de Geelblauwen afgelopen vrijdag de volle winst pakten op bezoek bij Almere City FC, trad de equippe van Van den Berg gisteren aan tegen VVV-Venlo. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel, hoewel er zeker mogelijkheden waren om opnieuw de drie punten te pakken. De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte, welke gehouden werd naar aanleiding van het overlijden van RKC-amateurs speler Ronnie Paulides.

Het duel begon wat onzorgvuldig aan de kant van de Waalwijkers. De Venlonaren oefenden al vroeg druk uit op de defensie van de thuisploeg en dit resulteerde al vroeg in een grote kans. Nick Coster wilde de bal naar voren trappen, maar de bal werd geblokt door een flankspeler van de bezoekers. De bal kwam daarna in het zestienmeter gebied van de Geelblauwen terecht, waar Melvin Platje vrij stond. Hij plaatste de bal richting de verre hoek van het doel, maar doelman Nils den Hartog pareerde de bal met een uitstekende redding. De Geelblauwen bleven moeilijkheden ondervinden om onder de druk van de bezoekers uit te voetballen, wat regelmatig zorgde voor gevaar. Den Hartog stond echter steeds goed opgesteld, waardoor de score op de brilstand bleef staan.

In de 27e minuut komt de eerste echte kans aan de kant van RKC Waalwijk. Malcolm Esajas besloot om doelman Mäenpää van afstand te testen en hij deed dit niet onaardig. Met een venijnig schot plaatste hij de bal richting de bovenhoek, maar de keeper van VVV-Venlo wist te bal met de nodige moeite te stoppen. Vlak voor rust stichtte de ploeg van Van den Berg nogmaals gevaar, ditmaal via een vrije trap. De vrije trap werd vanaf een meter of 25 breed getikt door Hafid Salhi, waarna het weer Esajas was met de doelpoging. Mäenpää was wederom alert en wist opnieuw een doelpunt van de Waalwijkers te voorkomen.
In de tweede helft start RKC Waalwijk sterk. In de 55e minuut kregen de Geelblauwen wederom een vrije trap toegekend en de dode spelsituaties zorgde tot dusver steeds voor gevaar. Ook nu was dat het geval, toen de bal via de kluts voor de voeten van Simon van Zeelst belandde. Zonder te twijfelen schoot hij de bal richting doel, maar de bal werd nog net geblokt door een Venlose verdediger, waardoor de bal aan de verkeerde kant van de paal terecht kwam.

Het spel werd in de tweede helft voornamelijk gemaakt door de thuisploeg. In de 71e minuut komt er een grote kans voor Arsenio Valpoort, die de bal verlengd zag worden door Sandro Calabro. In het zestienmetergebied schoot hij echter, onder druk van een verdediger in zijn rug, de bal recht door het midden op de doelman af. Slechts enkele minuten later besluit Valpoort de doelman nogmaals te testen, deze keer van afstand. Vanaf de linkerflank van het veld draaide hij naar binnen toe en probeerde de bal in de verre hoek te krullen. De doelman kon er deze keer niet bij, maar de bal ging rakelings voorlangs.

In de extra tijd komt er nog een levensgrote kans voor Malcolm Esajas, die de drie punten had kunnen verzilveren. Hij passeerde zijn man, werd in het zestienmetergebied van de tegenstander behoorlijk gehinderd maar omspeelde toch nog de doelman. Uiteindelijk was hij dusdanig uit balans gebracht, dat hij de bal geen richting meer kon mee geven, de bal eindigde daardoor ongelukkig in het zijnet. Enkele momenten later klonk het laatste fluitsignaal van de wedstrijd, die eindigde in een 0-0 gelijkspel.


Opstelling RKC Waalwijk
den Hartog,Van Mosselveld, Seedorf, Wormgoor, Coster, Deckers, van Zeelst, Salhi, Calabro (74. Opoku Bernadina), Esajas, Valpoort (90. Martina)

Wisselspelers: Vos, Maria, van Beers, Wielinga,Van Hoof

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling VVV-Venlo
Niki Maënpää, Guus Joppen, Jerold Promes, Niels Fleuren, Vitalis Maksimenko, Aziz Khalouta, Danny Post (73. Medy Elito), Melvin Platje, Gianluca Nijholt, Ramon Voorn, Vito van Crooij (69. Randy Wolters)

Wisselspelers: Eric Verstappen, Randy Wolters, Selman Sevinc, Quin Kruijsen, Dyon Gijzen, Dylan Donkers, Medy Elito

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.