Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 1

FC Eindhoven
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 17 april, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Richard Liesveld - Toeschouwers: 4823
17. N'Toko
22. Sleegers
48. Maikel Verkoelen
53. Simon van Zeelst
63. Ingo van Weert
75. Bourdouxhe
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk vindt meerdere in FC Eindhoven

RKC Waalwijk verloor gistervanavond in een goed gevuld Mandemakers Stadion met 0-1 van FC Eindhoven. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam in de 22e minuut op naam van Joey Sleegers. De Geelblauwen waren met name in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk, maar wisten geen potten te breken tegen de nummer twee van de ranglijst.

De wedstrijd begon voortvarend voor de Waalwijkers. In de openingsfase was Arsenio Valpoort een aantal keren gevaarlijk via de linkerflank. In de elfde minuut van de wedstrijd passeerde hij zijn man relatief eenvoudig en wilde de bal strak voorgeven. Een Eindhovens been voorkwam echter dat de bal zijn doel bereikte. Enkele momenten later is het wederom Valpoort die de bal in de kluts mee krijgt. Hij besloot te schieten, maar zijn bal ging rakelings voorlangs.

In de minuten die volgden was FC Eindhoven de ploeg in balbezit. Via een aantal combinaties probeerde zij door de Waalwijkse defensie te snijden, maar dit liep veelal spaak. In de 22e minuut werd er echter een lange bal op de rechterflank gegeven, waar Roald van Hout was vertrokken. Hij kon de bal controleren en strak voorgeven, waar Joey Sleegers positie had gekozen. Hij rondde van dichtbij af en bracht de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Enkele momenten kregen de Eindhovenaren de kans op de 0-2, wederom via de rechterkant, maar doelman Ralph Vos was attent en stopte de inzet.
Gelijk hierna kregen de Geelblauwen één van hun grootste kansen van de wedstrijd. Esajas schoot de bal via een snelle aanval hard op het doel van de bezoekers, maar doelman Muyters bleek ook alert te zijn; hij pareerde de inzet. In de 33e minuut kregen de Geelblauwen opnieuw een aardige kans op de gelijkmaker, toen Hafid Salhi de bal vanaf de linkerflank voorzette op Sandro Calabro. De spits kopte de bal wel, maar kon de bal niet sturen, waardoor de inzet naast ging.
Een minuut of tien voor rust kreeg FC Eindhoven nog twee levensgrote kansen om de marge te verdubbelen. Joey Sleegers werd met een steekbal bediend en wilde fraai afronden met een stift. Zijn inzet ging over de doelman heen, maar ging uiteindelijk naast de verkeerde kant van de paal. Een minuut later kreeg hij wederom de kans op zijn tweede van de avond, maar dit keer was het doelman Vos die de treffer in de weg stond.

In de tweede helft zakte de wedstrijd wat in. De Geelblauwen wisten de weg naar de aanvallers moeilijk te vinden en de acties vanaf de zijkanten werden minder gevaarlijk. In de 56e minuut kreeg Malcolm Esajas nog een kans, nadat hij kon doorlopen richting de doelman. Zijn inzet werd nog net van richting veranderd, waardoor de gelijkmaker werd voorkomen.  De kansen die nog kwamen, waren wederom voor de bezoekers. Zij troffen nog eenmaal de lat en in de 81e minuut haalde Ingo van Weert nog een inzet van de lijn, waardoor de eindstand uiteindelijk op 0-1 bleef steken.

Voor RKC Waalwijk komt hiermee de ongeslagen reeks in eigen huis sinds de komst van Peter van den Berg tot een einde. Van den Berg gaf echter wel aan dat hij vond dat FC Eindhoven terecht had gewonnen en dat hij bovendien hoopt dat FC Eindhoven, gebaseerd op hun goede spel,  volgend seizoen in de Eredivisie speelt.

 


Opstelling RKC Waalwijk
Vos,Van Weert, Coster, Wormgoor, Verkoelen, Deckers (62. Van Arnhem), Salhi (82. Martina), van Zeelst, Esajas, Calabro (78. Makiavala), Valpoort

Wisselspelers: Van Mosselveld, Jungschläger, Seedorf

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Eindhoven
Muyters; Durwael, Nieveld, N'Toko, Gunst, van Son, van Hout (46. Bourdouxhe), Deschilder, Karg (69. Hunte), van den Boomen, Sleegers (82. Beekmans)

Wisselspelers: Kramer, Bourdouxhe, Hunte, Beekmans, Swinnen, de Wilde, Horsten

Hoofdcoach: Jean-Paul de Jong

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.