Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 2

Jong PSV
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 1 mei, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Stijn Berben - Toeschouwers: 2200
10. Marquet
63. Bergwijn
69. Simon van Zeelst
90+1. Frank van Mosselveld
90+2. Bergwijn
Kaarten Verslag Foto's Video's

Frank van Mosselveld scoort in extra tijd van afscheidswedstrijd gelijkmaker tegen Jong PSV

RKC Waalwijk speelde vanavond haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In het Mandemakers Stadion ontvingen de Geelblauwen de beloften van landskampioen PSV. De wedstrijd stond tevens in het teken van afscheid; Frank van Mosselveld, Arjan van Dijk en Peter Jungschläger speelden hun laatste duel voor het Waalwijkse thuispubliek. Uitgerekend aanvoerder Frank van Mosselveld schoot in de extra tijd de gelijkmaker binnen namens de Geelblauwen.

De wedstrijd begon goed voor RKC Waalwijk. In de eerste vijf minuten creëerden de ploeg van Peter van den Berg al twee behoorlijke kansen, waaronder een afgekeurd doelpunt. De bal werd via de rebound binnengekopt, maar de treffer werd afgevlagd wegens buitenspel. Enkele minuten later kwam er wederom een kopkans voor de Geelblauwen. Gianluca Maria zette de bal goed voor vanaf de flank en Josemar Makiavala won het kopduel. Hij kon de bal echter net niet genoeg sturen, waardoor de bal voorlangs ging.

Een minuut later is het Jong PSV dat de aanval zocht. François Marquet dribbelde zonder al te veel hinder richting het strafschopgebied van de Geelblauwen en hij besloot zijn geluk te beproeven. Met een zeer fraai afstandsschot krulde hij de bal achter doelman Van Dijk, waardoor de bezoekers op voorsprong kwamen. Hoewel de treffer enigszins onverdiend voelde, was het doelpunt van grote klasse.
Tot aan de rust was het spel vrijwel in evenwicht, waarin geen van beide ploegen hele grote kansen wisten te creëren.

Na rust was het wederom RKC Waalwijk dat de meeste aanspraak maakt op een treffer. In de 53e minuut werd Josemar Makiavala goed aangespeeld, waarna hij wegdraaide bij zijn man en zonder twijfel op doel schoot. Doelman Bertrams was echter alert en pakte de bal. Gelijk een minuut later is het Esajas die die keeper test, maar met zijn zwakkere been kan hij de bal niet genoeg kracht meegeven, waardoor de doelman wederom de bal kan stoppen.

Tien minuten later tekende Jong PSV voor haar tweede treffer van de avond. Via een snelle combinatie op de linkerflank tekende Steven Bergwijn aan voor de 2-0. De wedstrijd leek hierdoor gespeeld te zijn. In de 69e minuut valt een bal uit een corner echter voor de voeten van Simon van Zeelst, die van dichtbij afwerkt om de aansluitingstreffer op zijn naam te schrijven. In de slotfase zetten de Geelblauwen alles op alles om de gelijkmaker te scoren, en het publiek begon er ook weer in te geloven.
In de extra tijd werd een doelpoging van de Waalwijkers geblokt, en viel voor de voeten van aanvoerder Frank van Mosselveld. Zonder twijfel schoot uitgerekend hij, de man die zijn laatste wedstrijd speelde voor het thuispubliek in Waalwijk, de gelijkmaker binnen.

Na afloop van het gelijkspel werden Frank van Mosselveld, Peter Jungschläger en Arjan van Dijk nog bedankt en geëerd voor hun verdiensten, waardoor de laatste wedstrijd van een turbulent seizoen toch nog een heel mooi einde kende.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk,Van Weert (46. Seedorf),Van Mosselveld, Wormgoor, Coster, Jungschläger, van Zeelst,Van Arnhem, Esajas, Makiavala (60. Calabro), Maria (76. Deckers)

Wisselspelers: den Hartog, Martina, Valpoort, Wielinga

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Jong PSV
Bertrams, Noor, Loof, Alberto, Heesakkers, Leemans, Boljević (57. Rayhi), Marquet, Quekel (82. Van Overbeek), Luković (62. Rommens), Bergwijn

Wisselspelers: De la Paz, Rommens, van Overbeek, Rudović, Sanoh, Rayhi

Hoofdcoach: Darije Kalezić

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.