Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Den Bosch
2 - 3

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 22 augustus, 20:00 uur - Brainwash Stadion De Vliert, Den Bosch
Scheidsrechter: Allard Lindhout
21. Sandro Calabro
33. E. Ceria
33. Derwin Martina
72. Robert Braber
83. Alvin Fortes
84. Sandro Calabro
87. J. Belterman
88. A. Lurling
88. Nick Coster
88. Sander Duits
89. E. Quekel
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk boekt eerste competitiezege na benauwde slotfase

RKC Waalwijk heeft haar eerste competitiezege behaald. In den Bosch waren de Waalwijkers – die na een half uur met een veldoverwicht kwamen te staan na een rode kaart voor Ceria – met 2-3 te sterk voor FC Den Bosch. Brabant United spelers Jesse Wielinga en Alvin Fortes maakten hun eerste minuten voor de geelblauwen.

Geschonden blazoen

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de spelers en trainers uitgesproken: na de zeperd van vorige week was de wedstrijd tegen FC Den Bosch er een met grote belangen. Na een rommelige week en een stroeve competitiestart kon binnen vier dagen het geschonden blazoen weer enigszins opgepoetst worden. Een overwinning op Den Bosch was dan wel broodnodig. Aangemoedigd door ruim 300 supporters in het uitvak gingen de geelblauwen op jacht naar de eerste zege van het seizoen. 

10 man

Na een rommelige openingsfase, waarin beide ploegen enkele mogelijkheden kregen, kwamen de geelblauwen na 21 minuten op voorsprong. Een schot van Malcolm Esajas werd van richting veranderd door Sandro Calababro, waardoor doelman Appels op het verkeerde been stond. Enkele minuten later verloor aanvaller Ceria zijn hoofd na een opstootje aan de zijlijn. De aanvaller, gehuurd van de Italiaanse topclub Juventus, deelde een kopstoot uit aan Nick Coster en mocht daardoor direct inrukken van arbiter Lindhout.

Alvin Fortes

Beide ploegen delen de gezamenlijke jeugdopleiding Brabant United, maar het was RKC Waalwijk die hier deze avond het meest van profiteerde. Bij de Waalwijkers maakte de jonge vleugelaanvaller Alvin Fortes in de 61e minuut zijn debuut. De debutant speelde een verdienstelijk half uur. In de 72e minuut tekende Robert Braber met een geplaatst schot van 18 meter voor de 0-2. 10 minuten later was het wederom Braber die, na een geweldige interceptie, Sandro Calabro middels een lage voorzet in de gelegenheid stelde om zijn tweede officiële treffer in Waalwijkse dienst te maken. 

Billenknijpen

Met een 0-3 voorsprong en nog zes officiële minuten leek er niets aan de hand voor de geelblauwen. Een doelpunt van Joey Belterman, waar een opstootje aan voorafging,  in de 86e minuut was echter het startsein van een slotoffensief van de Bosschenaren. Dit offensief resulteerde slechts twee minuten later in de 2-3 van Erik Quekel na slordig balverlies op het middenveld. In de slotfase maakte een andere debutant zijn eerste minuten in het Waalwijkse tricot: Jesse Wielinga verving Sander Duits. Na enkele hachelijke momenten voor het doel van Arjan van Dijk blies arbiter Lindhout voor het laatst op zijn fluit.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Coster, Martina (70. Van Weert),Van Mosselveld, Verkoelen, Braber, Jungschläger, Duits (90. Wielinga), Valpoort (61. Fortes), Esajas, Calabro

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling FC Den Bosch
B. Appels, M. Rutten, M. van Huijgevoort, T. Hofstede, B. Maguire, B. van den Broek (79. J. Belterman), M. Boddaert (23. F. Penna), K. Kabran (59. E. Quekel), J. Thomassen, A. Lurling, E. Ceria

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.