Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Den Bosch
0 - 1

RKC Waalwijk
Oefenwedstrijd
Dinsdag 21 juli, 19:00 uur - Brainwash Stadion De Vliert, Den Bosch

7. Jos Peltzer
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk winnaar van de vriendschappelijke streekderby

RKC Waalwijk kan met een goed gevoel terugkijken op het treffen met competitie- en steekgenoot FC Den Bosch. Jos Peltzer maakte al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt van de wedstrijd en besliste hiermee het duel in het voordeel van de Waalwijkers. FC Den Bosch - RKC Waalwijk was ook het weerzien met oude bekende. Aan de kant van de Bosschenaren verschenen oud RKC'ers Furghill Zeldenrust en Malcolm Esajas aan de aftrap.

Nadat het FC Den Bosch niet lukte om te scoren, de bal belandde op de lat, was het aan de andere kant wel raak. Aanvaller Jos Peltzer schoot de bal uit de stuit onder doelman Kees Heemskerk door, 0-1. De jonge ploeg van trainer/coach Peter van den Berg speelde sterke en bood de fysieke tegenstander goed tegenstand. In balbezit lieten de Waalwijkers zien op de goede weg te zijn, vaak werd de vrije man gevonden. 

FC Den Bosch kreeg in de eerste helft diverse mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar twee keer de lat, goed verdedigers- en keerperswerk brachten redding. Met een knappe 0-1 voorsprong zochten beide elftallen de kleedkamer op.

Het mooiste moment van de hele wedstrijd vond plaats in de 78ste minuut. Ismaïl Yildirim en Dylan de Braal maakten na maanden van blessureleed hun opwachting. Onder luid applaus maakten zij hun rentree in Stadion De Vliert. In de tweede helft waren er kansen voor beide elftallen, waarbij FC Den Bosch zichzelf het meest kon verwijten niet gescoord te hebben. Eindstand 0-1. 


Opstelling RKC Waalwijk
den Hartog, Verkoelen, Martina (61. Seedorf), Sijbers (61. Engberink),Van Weert (78. de Braal),Van Arnhem (46. Rienstra), Mulder (61. Kindermans), Calor (78. Bajic), Özçelik (61. van Sonsbeek), Peltzer (78. Yildirim), Sifneos (46. Koopman)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Den Bosch
Heemskerk; Disveld (46. Fernandes), Hofstede, Maatsen, Van der Winden; Beekmans, Boddaert (60. Serrano), Vossebelt; Esajas (65. Havar), Pozder (81. Thomassen), Zeldenrust (78. Statie)

Wisselspelers: Fernandes, Serrano, Havar, Thomassen, Statie

Hoofdcoach: René van Eck

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.