Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

SC Telstar
1 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 10 augustus, 20:00 uur - Tata Steel stadion, IJmuiden
Scheidsrechter: Stijn Berben - Toeschouwers: 1700
26. Daan Rienstra
38. Arsenio Valpoort
45. R. Uiterloo
65. T. van den Houten
88. K. van Essen
90. R. Uiterloo
Kaarten Verslag Foto's Video's

Gelijkspel voelt als nederlaag bij eerste competitieduel RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft op bezoek bij Telstar in Velsen een punt mee terug genomen naar Waalwijk. De teleurstelling overheerste echter na 90 minuten omdat een overwinning in de laatste minuten werd weggegeven. De Geelblauwen zagen eerder een doelpunt van Jos Peltzer onterecht afgekeurd worden. Het duel tussen Telstar en RKC Waalwijk eindigde in 1-1.

In het eerste bedrijf van de wedstrijd, welke werd afgewerkt op het nieuwe kunstgrasveld in het TATA Steel Stadion, was RKC Waalwijk duidelijk de bovenliggende partij. Telstar beperkte zich vooral tot inzakken en probeerde via de counter de snelle buitenspelers Tissoudali en Serrarens in stelling te brengen. De Velsenaren kwamen er een paar keer aardig uit, tot grote kansen leidde dit echter niet. Aan de andere kant kregen de Geelblauwen ook weinig kansen ondanks een veldoverwicht. In de 38e minuut tekende Arsenio Valpoort na een fraaie combinatie met Rob van Sonsbeek voor de 0-1. De rappe flankspeler kreeg de bal goed mee, sneed de zestien in en plaatste de bal beheerst onder doelman  Zonneveld.

In het tweede bedrijf kantelde het spelbeeld. Telstar kwam sterker uit de kleedkamer en drukten de Waalwijkers terug op de eigen helft. Evenals in de eerste helft resulteerde het veldoverwicht niet direct in grote kansen, maar inde 68e minuut moest doelman Vos kordaat optreden nadat een lage schuiver via diverse benen bijna in het doel verdween. Twee minuten later was het de ingevallen Jos Peltzer die de Waalwijkers naar de comforabele 0-2 leek te schieten. Dienstdoende arbiter Berber paste de voordeelregel echter niet goed toe, hij had al gefloten voor een overtreding op Rob van Sonsbeek waardoor een zekere goal onterecht werd afgekeurd.

In de slotfase voerde Telstar de druk meer en meer op. Dit resulteerde uiteindelijk in een, gezien het spelbeeld in de tweede helft, verdiende gelijkmaker. In de 88e minuut gleed Kevin van Essen de bal binnen. Gezien het spelbeeld in de gehele wedstrijd een terechte uitslag, echter blijft de zure nasmaak van de afgekeurde goal nog wel even hangen. De mannen van Peter van den Berg krijgen aanstaande vrijdag de kans om deze smaak weg te spoelen. Sparta Rotterdam is dan de tegenstander in het eigen Mandemakers Stadion. Het duel met de kasteelheren begint om 20.00 uur.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Arnhem, Vos, Rienstra (82. Seedorf), Coster, Bajic (67. Peltzer),Van Weert, van Sonsbeek, Wormgoor, Valpoort, Ndefe, Kindermans

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling SC Telstar
W. Zonneveld; B. Ottenhoff, T. van den Houten, A. Correia (79. K. van Essen), T. Keurntjes (85.J. Tutuarima); F. Korpershoek, E. Knol, M. Ajnane (64. L. Abdulahi); R. Uiterloo, F. Serrarens, T. Tissoudali

Wisselspelers: C. Varkevisser, J. Tutuarima, D. Mijnders, T. Noordhoff, L. Abdulahi, K. van Essen C. Valies

Hoofdcoach: Michel Vonk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.