Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Achilles '29
0 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 21 augustus, 20:00 uur - Sportpark De Heikant, Groesbeek
Toeschouwers: 1500
24. Gigli Ndefe
29. Nick Coster
33. J. Dekkers
44. Daan Rienstra
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk doet zichzelf te kort in duel met Achilles’29

Na drie duels staat de punteller van het nieuwe seizoen op drie punten. Op bezoek bij Achilles’29 werd er voor de derde achtereenvolgende maal gelijkgespeeld. In Groesbeek werd het 0-0 in een duel waarin de Geelblauwen grote fases het veldoverwicht hadden en uitstekend voetbalden maar zichzelf niet beloonden in de eindfase.

De Waalwijkers begonnen flitsend aan het duel en namen direct het initiatief in handen. Na enkele minuten resulteerde dit direct in een reuzenkans voor Arsenio Valpoort die na een slippertje 1 op 1 met doelman Ter Wielen. De doelman verkleinde zijn goal echter goed waardoor de kans verloren ging. In de rebound lobte Daan Rienstra de bal op de lat, waardoor een vroege openingstreffer uit bleef op sportpark de Heikant.

Achilles’29 bleek in de eerste fase van het duel niet bij machte om het goed combinerende RKC vroeg onder druk te zetten, maar kreeg in de negentiende minuut toch een grote kans op de openingstreffer. Brian Boogers tikte een lage voorzet echter over de lat. De kans was de inleiding van een sterkere fase van de Groesbekers, waarin RKC diverse kaarten ontving.

In het tweede bedrijf kwamen de Geelblauwen sterker uit de kleedkamer zonder dat dit tot grote kansen leidde Vele combinaties strandde echter, zoals al wel vaker het geval dit seizoen, op de zestien. Mede door het gebrek aan stootkracht voorin bleken de Waalwijkers uiteindelijk onvoldoende bij machte om het Achilles’29 echt lastig te maken waardoor het duel tot het einde spannend bleef. De grootste kans van de tweede helft was voor de Groesbekers, die na slordig balverlies van Coster de bal op paal zagen belanden.

Op basis van het veldspel is het uiteindelijke gelijkspel wellicht onterecht, echter kijkend naar de grote kansen is het de puntendeling uiteindelijk terecht. Aanstaande maandag mag ons RKC Waalwijk weer aan de slag. In het eigen Mandemakers Stadion komt Almere City op bezoek.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Coster, Ndefe,Van Weert, Wormgoor,Van Arnhem, Nieuwendaal (76. Özçelik), Rienstra, Bajic, Valpoort, Peltzer (63. van Sonsbeek)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Achilles '29
L. ter Wielen M. Dingil; K. Elders, M. Zeller, M. Boelens, J. van Steen; J. Dekkers, L. Raja Bouan, K. Sürmeli; B. Bogers, F. Thoon

Wisselspelers: S. van Beers, B. Beijer,E. van Riel, H. Penterman, B. van de Beek, S. Witteveen, R. Deckers

Hoofdcoach: Erik Meijers

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.