Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

RKC Waalwijk
3 - 1

Almere City FC
Keuken Kampioen Divisie, SCC / CC wedstrijd
Maandag 24 augustus, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2200
23. Arsenio Valpoort
45. Steef Nieuwendaal
67. Mamedov
70. Nick Coster
86. Ramsteijn
86. Arsenio Valpoort (p)
90. Arsenio Valpoort
Kaarten Verslag Foto's Video's

IJzersterke slotfase levert RKC Waalwijk eerste driepunter op

Dankzij Arsenio Valpoort heeft RKC Waalwijk de feestweek een passend vervolg gegeven. Na de aftrap in de Antoniuskerk was het gisteren een belangrijke matchday voor de Geelblauwen. Thuis tegen Almere City FC was Arsenio Valpoort de gevierde man. Met drie doelpunten van de rappe aanvaller behoudt RKC Waalwijk de ongeslagen status en werden de bezoekers met 3-1 verslagen, al waren de Flevolanders voetballend de betere in het Mandemakers Stadion.

De beginfase van de wedstrijd was weinig verheffend. Wel was er een tegenvaller voor  RKC Waalwijk, waar doelman Ralph Vos geblesseerd uitviel en vervangen werd door Nils den Hartog. Voetballend hadden de gasten uit Almere de overhand, maar RKC Waalwijk opende vrijwel uit het niets de score. Een slim overstapje van spits Rob van Sonsbeek gaf Arsenio Valpoort vrije doortocht richting Almere City-doel. De snelle flankspeler bleef koel en schoof de bal onder goalie Agil Etemadi door: 1-0. Almere City kreeg op slag van rust enkele aardige kansen via Jasper Waalkens en Sven Braken, maar Den Hartog stond zijn mannetje waardoor RKC met een voorsprong de kleedkamer opzocht.

De eerste kans van de tweede helft was voor de Waalwijkers. Een ingestuurde vrije trap belandde voor de voeten van linksback Nick Coster, maar zijn uithaal ging naast. Almere City bleef het initiatief houden en via de net ingevallen Norair Mamedov kwamen de Flevolanders langszij. Mamedov tikte bij de tweede paal een voorzet van Paul Quasten binnen: 1-1. Vervolgens waren er ook nog mogelijkheden voor Waalkens en opnieuw de dreigende Mamedov, maar nu stond het vizier minder op scherp bij de gasten.

In de slotfase toonde RKC wat meer veerkracht. Valpoort beloonde zijn prima individuele actie bijna met een treffer, maar zijn schot ging net naast. In de 86e minuut kreeg de thuisploeg de uitgelezen kans om de voorsprong naar zich toe te trekken. Almere City-verdediger Kaj Ramsteijn trok de ingevallen spits Jos Peltzer naar de grond en arbiter Bax wees resoluut naar de stip. Valpoort benutte het buitenkansje feilloos: 2-1. De clubtopscorer van de Geelblauwen kreeg het op zijn heupen en in de slotminuten wist hij het jubileumfeest nog van extra glans te voorzien. Valpoort werd uitstekend gelanceerd door Nick Coster en rondde foutloos af: 3-1. Bijna leek Valpoort in blessuretijd ook nog de vierde te produceren, maar zijn zuivere hattrick bleef uit nadat Peltzer hem via een fraaie hakbal alleen voor Etemadi had gezet.

Het betekende voor een effectief RKC Waalwijk de eerste overwinning dit seizoen, al had Almere City het betere van het spel in het Mandemakers Stadion. Dat gaf RKC-trainer Peter van den Berg ook toe. “Wij hebben gewonnen van een ploeg die eigenlijk sterker was”, aldus de winnende coach.  Het nog ongeslagen RKC stijgt hoe dan ook naar de zevende plaats in de Jupiler League. In deze feestweek speelt RKC nog één keer thuis en wel zaterdag om 19.45 uur tegen Jong PSV.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos (14. den Hartog),Van Weert, Wormgoor, Ndefe, Coster,Van Arnhem, Rienstra, Nieuwendaal (78. Kindermans), Valpoort, van Sonsbeek (85. Peltzer), Bajic

Wisselspelers: Verkoelen, Özçelik, Mulder, Seedorf

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Almere City FC
Etemadi; Vet, Quasten, Ramsteijn, Burgzorg; Rosario, Kip, Oost; Boldewijn (67. Mamedov), Braken (77. Van Amersfoort), Waalkens.

Wisselspelers: Pistoor; Lanser, Metalsi; Ahannach, Davids; Mamedov, Van Amersfoort

Hoofdcoach: Maarten Stekelenburg

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.