Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

FC Emmen
6 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 11 september, 20:00 uur - FC Emmen Stadion, Emmen
Scheidsrechter: Siemen Mulder - Toeschouwers: 3054
7. Gyasi
44. Arsenio Valpoort
45. Kolder
46. Ten Voorde
51. Arsenio Valpoort
54. Kolder (p)
64. Olijve
70. Streutker
81. Rigino Cicilia
83. Gigli Ndefe
Kaarten Verslag Foto's Video's

Kansloze nederlaag voor RKC Waalwijk op bezoek bij FC Emmen

Op bezoek bij FC Emmen leed ons RKC Waalwijk een gevoelige nederlaag. De Waalwijkers gingen kansloos met 6-1 onderuit in de JENS Vesting.

De avond begon vanaf het eerste fluitsignaal slecht voor de Geelblauwen. Nadat Marnix Kolder via een Waalwijks been de paal raakte zorgde Raymond Gyasi even later al voor de 1-0. Hij verschalkte Nils den Hartog in een rechtstreeks duel met de keeper. Emmen startte sterk, maar RKC leek op gelijke hoogte te komen. Een rake kopstoot van Arsenio Valpoort werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overkant annuleerde arbiter Siemen Mulder ook een treffer, de vreugde van Kolder werd daarmee teniet gedaan.

Emmen bleef de betere ploeg en kreeg meer prima kansen. Spits Kolder kreeg op slag van rust de bal in kansrijke positie via een van richting veranderde bal. De spits van de Emmenaren bleef kalm en tekende voor de 2-0.

Direct na rust konden alle ambities om nog iets van de tweede helft te maken meteen de prullenbak in. Voormalig RKC-er Rick ten Voorde poeierde een voorzet van rechts binnen: 3-0. Even later verkleinden de Geelblauwen de marge via Valpoort, die op snelheid de Drentse defensie passeerde en doelman Telgenkamp kansloos liet: 3-1.

De gastheren bleven echter het overwicht houden waardoor de score aanzienlijk werd verhoogd. Kolder zorgde met een benutte pingel voor de 4-1 en een harde volley van Frank Olijve vloog tegen de netten: 5-1. In de zeventigste minuut deed ook verdediger Jens Streutker een duit in het zakje door koppend de zesde te produceren: 6-1. Het werd een ware lijdensweg voor de Waalwijkse formatie.

Gelukkig ging de roodwitte storm in de slotfase liggen waardoor een nog grotere afgang uitbleef. Er kwam geen verandering meer in de 6-1 stand, maar dat was eigenlijk de grootste troost na een zeer teleurstellende vertoning. Volgende week komen onze mannen niet in actie, maar een week later krijgt het elftal van Van den Berg Helmond Sport (beker) en Go Ahead Eagles op bezoek. Mooie kansen om de fikse nederlaag van vandaag goed te maken!

 


Opstelling RKC Waalwijk
den Hartog, Coster (67. Engberink), Ndefe, Wormgoor,Van Weert (75. Verkoelen), Kindermans (46. Peltzer),Van Arnhem, Rienstra, Nieuwendaal, Cicilia, Valpoort

Wisselspelers: Vos, van Sonsbeek, Özçelik, Bajic

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Emmen
Telgenkamp; Kwee, Jallo, Seip, Streutker; Mannes, Olijve (83. Mulder), Rozema; Gyasi (56. Danso), Kolder (75. Hagenauw), Ten Voorde

Wisselspelers: Meerits, Danso, Mulder, Hagenauw, De Groot, Baric, Bouws

Hoofdcoach: Marcel Keizer

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.