Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 2

Go Ahead Eagles
Keuken Kampioen Divisie
Zondag 27 september, 14:30 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Davy Otto - Toeschouwers: 2230
13. Nieuwpoort
29. van Ewijk
50. Steef Nieuwendaal
59. Arsenio Valpoort
73. Wolters
86. Ingo van Weert
90+2. Rigino Cicilia
90+3. Nick Coster
90+5. van Ewijk
Kaarten Verslag Foto's Video's

Dominant RKC Waalwijk vergeet zichzelf te belonen tegen Go Ahead Eagles

RKC Waalwijk heeft in eigen huis een lesje in effectiviteit gehad van Go Ahead Eagles. In het duel, waarin vooral in de eerste helft de kansen zeer spaarzaam waren, hadden de Geelblauwen het veldoverwicht maar waren het de Deventenaren die aan het langste eind trokken. Eén van de spaarzame momenten van Go Ahead Eagles leverde in de eerste heft direct een doelpunt om. Jerry van Ewijk vond in de rebound het net. In de tweede helft klopten de Geelblauwen steeds nadrukkelijker op de Deventerse deur, maar was wederom Jerry van Ewijk de enige op het veld die een doelpunt om zijn naam mocht zetten. Eindstand 0-2.

Snelle combinatie Go Ahead Eagles
Het enige wapenfeit uit de eerste helft leverde direct een doelpunt op. In de 29ste minuut ging flankspeler Randy Wolters een combinatie aan met Leon De Kogel. De Kogel legde de bal met een uitstekende hakbal  klaar voor Wolters. De aanvaller haalde uit, maar trof Vos op zijn weg. De RKC-goalie kon echter de rebound niet voorkomen, waardoor Jerry van Ewijk kon scoren. 

Vlak voor dat moment moest Adnan Bajic het veld verlaten. Na een eerder duel moest hij zich met een blessure laten vervangen voor Nick Coster. Een flinke domper in de eerste helft waarin weining gebeurde.

Een dominant RKC Waalwijk
Waar het in de eerste helft gelijk opging, was RKC Waalwijk in het verloop van de tweede helft de betere ploeg. Cicilia en Kindermans waren achtereenvolgens gevaarlijk met een kopbal, maar beide inzetten leverden geen doelpunt op. Vlak na deze momenten kreeg clubtopscoorder Arsenio Valpoort een uitstekende kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten. Verkoelen nam de vrije trap snel en bracht Valpoort in kansrijke positie. Laatstgenoemde nam de bal ietwat verkeerd aan, waardoor zijn poging een makkelijk prooi was voor doelman Zwarthoed.

Met het inbrengen van Jos Peltzer en Okan Özcelik en 1 op 1 achterin probeerde Peter van den Berg de gelijkmaker te forceren. Grote tegenvaller met deze tactiek was het uitvallen van aanspeelpunt Cicilia. De spits kreeg een onbegrijpelijke rode kaart van scheidsrechter Otto voor een overtreding waar weinig aan de hand was.

Waar RKC Waalwijk vol voor de gelijkmaker ging was het tegenovergestelde  waar. Doelman Ralph Vos probeerde ter hoogte van de middenlijn de bal in de slotminuut nogmaals voor het doel te pompen. De goalie raakte de bal verkeerd waardoor Jerry van Ewijk de vrije doortocht genoot. De middenvelder bepaalde hiermee de eindstand op 0-2. Een grote domper voor de Geelblauwen, want vooral gezien de tweede helft verdienden zij meer.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos,Van Weert, Verkoelen, Seedorf, Ndefe (76. Peltzer), Kindermans, Rienstra (86. Özçelik), Nieuwendaal, Cicilia, Bajic (25. Coster), Valpoort

Wisselspelers: den Hartog, van Sonsbeek, Mulder,Van Hoof

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Go Ahead Eagles
Zwarthoed; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Teijsse (65. van der Meer), Duits, Mathieu (56. Rijsdijk), de Kogel, van Ewijk, Wolters (80. de Bondt), Daemen

Wisselspelers: Cummins, Rijsdijk, van der Meer, Džepar, ten Den, de Bondt. Nieveld

Hoofdcoach: Dennis Demmers

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.