Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Helmond Sport
1 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 2 oktober, 20:00 uur - Lavans Stadion, Helmond
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom - Toeschouwers: 2431
11. Vicento
44. Steef Nieuwendaal
49. Gigli Ndefe
71. Van Nuland
82. Justiana
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk trekt aan kortste eind in wedstrijd met twee gezichten

Ons RKC Waalwijk heeft een nipte nederlaag geleden bij Helmond Sport. In het Lavans Stadion werd met 1-0 verloren door een vroege treffer van Charlton Vicento. Na rust was het spel van de Geelblauwen stukken beter dan in de eerste helft, maar kon men te weinig forceren voor het Helmondse doel. Daardoor blijven de Waalwijkers in competitieverband voor de vierde maal op rij puntloos.

RKC begon matig in Helmond. Al vroeg moest doelman Ralph Vos ingrijpen omdat Gigli Ndefe de bal te kort terugspeelde. De goalie kon de bal net voor de voeten van Carlo de Reuver wegschieten. Niet veel later kwam RKC alsnog op achterstand, nadat spits Charlton Vicento de jonge Waalwijkse sluitpost had omspeeld en binnen kon schuiven: 1-0. In de eerste helft kwamen de bezoekers er niet aan te pas en waren de betere mogelijkheden voor Helmond Sport. Vos pareerde nog sterk een kopstoot van Aleksandar Bjelica en vervolgens blokkeerde Ndefe heldhaftig de rebound. Na ruim een half uur legde de thuisploeg een fraaie aanval op de mat die uiteindelijk werd ingeschoten door captain Kevin Visser, maar verdediger Maikel Verkoelen van de Geelblauwen vormde een sta-in-de-weg. Een slordig RKC zocht daardoor met een 1-0 achterstand de kleedkamer op.

Na rust startten de Waalwijkers aanmerkelijk beter. Het veldspel was wat verzorgder en er was wat meer controle, maar tot grote kansen leidde het niet. De beste mogelijkheid was voor Daan Rienstra, die in behoorlijk kansrijke positie een te zacht schot afleverde. Ook Arsenio Valpoort kwam erg dichtbij, zijn lob ging echter net over de goal. Op jacht naar de gelijkmaker kreeg Helmond ook enkele goede mogelijkheden. Tien minuten voor tijd knalde de geheel vrijstaande Visser hard over,  waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. RKC bleef aanvallend echter onmachtig en in de blessuretijd was de Helmondse formatie van trainer Jan van Dijk het meest gevaarlijk. Grote mogelijkheden voor Visser (redding Vos) en invaller Marc Koot (metertje over) bleven onbenut, waardoor er geen verandering kwam in de stand. Onze Geelblauwen blijven in competitieverband voor de vierde keer op rij zonder punten achter en dat moet beter, al is er natuurlijk nog niets aan de hand. Door het interlandprogramma komen de mannen van coach Peter van den Berg volgende week niet niet actie, op 16 oktober hervat RKC de competitie met een thuisduel tegen FC Dordrecht.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe,Van Weert, Verkoelen, Seedorf (75. Özçelik), Kindermans (84. Van Arnhem), Rienstra, Nieuwendaal, Coster (69. Bajic), Peltzer, Valpoort

Wisselspelers: den Hartog, van Sonsbeek, de Braal,Van Hoof

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Helmond Sport
Van der Steen; Markiet, Bjelica, Van Nuland, Warmolts; Visser, Van de Sande, Justiana; Kerk (72. Koot), Vicento, De Reuver (78. Schilders)

Wisselspelers: Watt, Koot, Schilders, Van Gool, Strijbosch, Fecunda, Van de Kerkhof

Hoofdcoach: Jan van Dijk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.