Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 1

FC Dordrecht
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 16 oktober, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Laurens Gerrets - Toeschouwers: 2200
33. Steenvoorden
36. Ingo van Weert (e.d.)
45. Gigli Ndefe
84. Roorda
88. Aktaou
90. Curiel
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk heeft geluk opnieuw niet aan de zijde

Ook vandaag speelde ons RKC Waalwijk zeker geen onaardige pot tegen FC Dordrecht. Voor rust waren de Waalwijkers de betere ploeg, maar kwamen de gasten op voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt van Ingo van Weert. Die tegentreffer kwamen de Geelblauwen niet meer te boven, ondanks enkele gevaarlijke schoten die telkens net geen doel troffen. Het duel eindigde daarom in 0-1.

De eerste kansen van het treffen waren dan ook voor RKC. Mogelijkheden voor Jonathan Kindermans en Arsenio Valpoort leverden echter niets op. Het lukte FC Dordrecht wel om op voorsprong te komen, al gebeurde dat met het nodige fortuin. RKC-verdediger Ingo van Weert tikte de bal ongelukkig achter zijn doelman Ralph Vos: 0-1. Daarmee kwam het elftal van Harry van den Ham relatief tegen de verhoudingen in op voorsprong.

Na rust was de wedstrijd minder enerverend om te zien, maar bleven de mannen van trainer Peter van den Berg regelmatig gevaarlijk en verdienden zij een gelijkmaker. Al vroeg in het tweede bedrijf zag Valpoort zijn krul net voorlangs vliegen en later in de tweede helft scheerde zijn knal rakelings over de kruising. Aan de overkant zette Dordrecht er een poging van Danzell Gravenberch tegenover, maar ook deze inzet strandde. RKC moest het vooral hebben van schoten uit de tweede lijn, terwijl de bezoekers uit Zuid-Holland op de counter loerden. De slotfase was tumultueus. Arbiter Gerrets stuurde de Dordtse invaller Shayron Curiel van het veld wegens een handgemeen jegens de Waalwijkse aanvoerder Steef Nieuwendaal, kort daarvoor pareerde goalie Robbert te Loeke een uithaal van Van Weert. Het lukte de thuisclub echter opnieuw niet om de nederlaag te voorkomen, dus heerste er wederom teleurstelling in het Mandemakers Stadion. Al biedt het spel ook vandaag weer vertrouwen voor de toekomst, om te beginnen komende vrijdag in en tegen Eindhoven. 


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe,Van Weert, de Braal, Engberink (76. Coster), Rienstra, Kindermans (65. Van Arnhem), Nieuwendaal, Yildirim (65. Özçelik), van Sonsbeek, Valpoort

Wisselspelers: den Hartog, Verkoelen, Seedorf, Bajic

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Dordrecht
Te Loeke; Van Wermeskerken (46. Chacon), De Greef, Steenvoorden, Aktaou; Fortes, Gravenberch, Boogers (46. Roorda); Lumu (78. Curiel), Janga, Daniels

Wisselspelers: Leeuwenburgh, Arias, Boers, Chacon, Curiel, Pisas, Roorda

Hoofdcoach: Harry van den Ham

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.