Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Eindhoven
1 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 23 oktober, 20:00 uur - Jan Louwers Stadion, Eindhoven
Scheidsrechter: Christiaan Bax - Toeschouwers: 2133
46. Rigino Cicilia
62. Mark Engberink
75. De Wilde
81. Caenepeel
87. Swinkels
90. Deschilder
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk krijgt ook tegen FC Eindhoven te weinig

Ook vanavond bleef een goed spelend RKC Waalwijk met lege handen achter. En wederom had er meer ingezeten. In het Jan Louwers Stadion verloren de Geelblauwen nipt met 1-0 van FC Eindhoven, dat via de Belgische invaller Jinty Caenepeel de drie punten in de slotfase naar zich toe wist te trekken. Daar waar een puntendeling meer op zijn plaats was geweest.

De ploeg van Peter van den Berg begon alleraardigst aan het uitduel met de subtopper. De beste kans was voor de teruggekeerde Rigino Cicilia, maar doelman Ruud Swinkels van FC Eindhoven pareerde de lage kopbal. RKC kreeg al vroeg een tegenslag te verwerken toen Dylan de Braal een uitstekende tackle inzette, maar daardoor ook een hamstringblessure opliep. Maikel Verkoelen verving de ongelukkige mandekker.

Naarmate de eerste helft vorderde werd de thuisclub steeds sterker, met enkele prima kansen tot gevolg. Goalie Ralph Vos trad tweemaal reddend op bij inzetten van spits Christopher Mandiangu en even later miste Roald van Hout een grote kans van dichtbij. Op een voorzet van Thomas Horsten raakte hij de bal volledig verkeerd. Het was RKC dat in de 42e minuut op voorsprong leek te komen via Arsenio Valpoort, maar arbiter Bax had al afgefloten omdat er geduwd zou zijn door een RKC'er.

Na rust ging het op en neer in Eindhoven en waren er kansen in beide strafschopgebieden. Met wat geluk pareerde Swinkels een kopstoot van Valpoort en aan de overkant keerde Vos met zijn linkerbeen een poging van Mandiangu. Na 68 minuten ontsnapte invaller Jinty Caenepeel aan de RKC-defensie, maar de Belg raakte de lat namens de gastheren. RKC voetbalde bij vlagen prima en was vrij dreigend, maar het waren de Eindhovenaren die doeltreffend waren. Caenepeel ontworstelde zich van linksback Mark Engberink, sprintte op Vos af en rondde onhoudbaar af in de verre hoek: 1-0. De gasten, die in deze fase het initiatief hadden, kregen daarmee de deksel op de neus.

In de slotminuten zetten de bezoekers nog even flink aan via Valpoort kwam RKC nog in de buurt van de gelijkmaker, maar zijn voorzet belandde op de bovenkant van de lat. Daardoor kreeg RKC opnieuw te weinig, zeker gezien het veldspel verdiende de formatie van trainer Peter van den Berg meer. Komende vrijdag gaan de Geelblauwen in Sittard tegen Fortuna op jacht naar de zo gewenste driepunter.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Seedorf,Van Weert, de Braal (20. Verkoelen), Engberink (87. van Sonsbeek), Najah (65. Kindermans), Nieuwendaal, Rienstra, Yildirim, Cicilia, Valpoort

Wisselspelers: den Hartog, Coster,Van Arnhem, Peltzer

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Eindhoven
Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, Massop; Van Imschoot (77. Vink), Deschilder, Swinnen; Van Hout (60. Caenepeel), Mandiangu, Vandeputte (60. Koç)

Wisselspelers: Van Gerwen, Caenepeel, Boere, Koç, Dos Santos, Vink, Verstraaten

Hoofdcoach: Mitchell van der Gaag

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.