Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Fortuna Sittard
1 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 30 oktober, 20:00 uur - Trendwork Arena, Sittard
Toeschouwers: 1592
27. Loen
29. Rigino Cicilia
43. Moro
80. Ter Borgh
90. Dengering
Kaarten Verslag Foto's Video's

Opnieuw nipte nederlaag voor RKC Waalwijk

Voor de vierde keer op rij liep ons RKC Waalwijk tegen een 1-0 nederlaag aan. In deze elfde speelronde was Fortuna Sittard na een moeizame partij te sterk voor de Geelblauwen. In tegenstelling tot de afgelopen weken was het spel van de Waalwijkers wat minder, maar nog steeds kreeg de formatie van Peter van den Berg enkele goede kansen. RKC had dan ook wel een punt verdiend in Zuid-Limburg, waar Fortuna dankzij een doelpunt van Youri Loen zegevierde.

In de beginfase kregen beide elftallen enkele kansen, maar was de thuisclub het meest dreigend. Fortuna-doelman Ferhat Kaya pareerde met zijn voeten een inzet van Jonathan Kindermans en even later schoot Daan Rienstra een vrije trap rakelings naast. Sluitpost Ralph Vos van de Waalwijkers hield zijn ploeg even later op de been door een schot van Soufian Moro tegen te houden. Na een klein half uur spelen tastte Vos echter mis bij een vrije trap van Youri Loen, die daarmee de score op 1-0 bracht. De grootste kans van de eerste helft was voor RKC-aanvaller Ismaïl Yildirim. Hij ging alleen af op Kaya, maar de keeper redde. Vervolgens trof ook een uithaal van Arsenio Valpoort geen doel. 

Na rust had RKC wel een overwicht en werden een paar mogelijkheden gecreëerd, al sprongen de bezoekers ook enkele malen onzorgvuldig om met veelbelovende uitbraken. De beste kans was voor Valpoort, maar die had pech dat zijn inzet op de paal belandde. Even daarvoor voorkwam Vos knap een tweede Sittardse treffer die op naam zou zijn gekomen van Joeri Schroyen. Ook kwam Fortuna goed weg toen Kaya hard inkwam op de doorgebroken Yildirim, maar arbiter Van Herk wuifde de protesten weg. RKC kon niet imponeren, maar een gelijkspel had de ploeg wel verdiend. In de slotminuten ontstond er wat tumult en moest de scheidsrechter ingrijpen bij een harde tackle van Fortuna-verdediger Dennis Dengering, die RKC'er Mark Engberink aan de zijlijn onderuit schoffelde. De ingevallen Fortunees moest terecht met rood van het veld. Aan het eindresultaat veranderde de rode prent niets, want RKC trok opnieuw aan het kortste eind en wederom gebeurde dat met het kleinst mogelijke verschil. Volgende week krijgen de Geelblauwen subtopper VVV-Venlo op bezoek in het Mandemakers Stadion.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe,Van Weert (81. Peltzer), Verkoelen, Engberink, Kindermans (61. Van Arnhem), Nieuwendaal, Rienstra, Yildirim, Cicilia (46. van Sonsbeek), Valpoort

Wisselspelers: den Hartog, Seedorf, Coster

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Fortuna Sittard
Kaya; Mares (82. Dengering), De Regt, Janssen, Schroyen; Moro (70. Hutten), Ter Borgh, Loen; Briels, Janssen (76. Vlijter), Lekesiz.

Wisselspelers: Daniëls, Dengering, Hutten, Roumen, Sadikki, De Moor, Vlijter

Hoofdcoach: Jeffrey Kooistra

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.