Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 1

VVV-Venlo
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 6 november, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf - Toeschouwers: 2200
34. Opoku
42. Ismaïl Yildirim
55. Maikel Verkoelen
78. Mark Engberink
83. Promes
Kaarten Verslag Foto's Video's

Sterk RKC Waalwijk maakt tegen VVV-Venlo eind aan negatieve reeks

Een overtuigend RKC Waalwijk heeft vanavond de eerste zege geboekt sinds 24 augustus. De Waalwijkers wonnen dik verdiend van subtopper VVV-Venlo: 2-1. Ons RKC kwam nog wel op achterstand, maar door doelpunten van Ismaïl Yildirim en Maikel Verkoelen trokken de geelblauwen de driepunter terecht naar zich toe. Het zorgde voor opluchting en grote blijdschap in het Mandemakers Stadion.

Al heel vroeg in het duel had RKC-aanvaller Arsenio Valpoort de openingstreffer op zijn schoen. Na goed doorzetten van Rigino Cicilia kon hij bij de tweede bal binnenschieten, maar de inzet van RKC’s clubtopscorer vloog over. Ook Ingo van Weert kon VVV-goalie Jordy Deckers even later niet passeren. Uit een vrije trap van Daan Rienstra verlengde de centrumverdediger goed, maar de bal ging net naast. Ook de Venlose gasten lieten van zich zien, maar RKC-doelman Ralph Vos tikte een knal van Vito van Crooij met zijn vingertoppen over het doel. RKC zat goed in de wedstrijd, maar het was VVV dat de voorsprong greep. Uit een hoekschop kopte Johnatan Opoku binnen: 0-1. De thuisclub liet zich echter niet gek maken en via een droge knal van Ismaïl Yildirim werd de stand weer gelijk getrokken: 1-1. Nog geen minuut later leek RKC ook op 2-1 te komen, maar wederom lukte het de formatie van Peter van den Berg niet om van dichtbij te scoren. Dit keer had Cicilia het vizier niet helemaal op scherp staan.

Tien minuten na de rust kwam RKC wel op voorsprong. Nadat Yildirim had voorgezet en Rob van Sonsbeek vervolgens panklaar terugkopte, knikte Maikel Verkoelen de bal hard tegen het netje: 2-1. De Waalwijkers speelden fel en enthousiast, terwijl VVV het erg moeilijk had in het Mandemakers Stadion. De druk van de Limburgers nam naarmate het tweede bedrijf vorderde wel toe, maar echt gevaarlijk kon VVV niet worden. Tot de slotseconde, toen invaller Torino Hunte oog in oog kwam te staan met Vos. De sluitpost van de gastheren voorkwam met een heldhaftige reflex de gelijkmaker en gaf daarmee het startsein voor een geelblauw feestje. Eindelijk zijn de zo felbegeerde drie punten in Waalwijks bezit na een sterke prestatie op eigen terrein.

Door een interlandperiode komt ons RKC komend weekend niet in actie, maar een week later wordt de competitie hervat met een uitduel tegen FC Volendam.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe,Van Weert, Verkoelen, Engberink, Nieuwendaal, Yildirim (74. Najah), Rienstra, Valpoort, van Sonsbeek, Cicilia

Wisselspelers: Vaessen, Coster, Seedorf,Van Arnhem, Kindermans, Bajic

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling VVV-Venlo
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda, Fleuren (81. Hunte); Post, Opoku, Nijholt; Van Crooij, Seuntjens, Resida (59. Bourdouxhe)

Wisselspelers: Sevinc, Kruijsen, Gijzen, Hunte, Bourdouxhe, Haagen

Hoofdcoach: Maurice Steijn

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.