Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Volendam
3 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 20 november, 20:00 uur - Kras Stadion, Volendam
Scheidsrechter: Jeroen Manschot - Toeschouwers: 4088
8. Schouten
47. Laghmouchi
65. Rob van Sonsbeek
88. Ben Moussa
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk doet zichzelf tekort in Volendam

Ons RKC Waalwijk heeft de overwinning op VVV-Venlo (2-1) geen passend vervolg kunnen geven. De geelblauwen lieten vanavond enkele uitstekende kansen onbenut en gaven te gemakkelijk de doelpunten weg, wat resulteerde in een geflatteerde 3-0 nederlaag op bezoek bij FC Volendam.

Al na acht minuten moest RKC-doelman Ralph Vos de bal uit het netje halen nadat zijn ploeg defensief in de fout ging. Volendam-verdediger Erik Schouten profiteerde van een inschattingsfout van Maikel Verkoelen en wist vervolgens wel raad met het buitenkansje: 1-0. RKC had echter wel controle over het duel. De ploeg van Peter van den Berg voetbalde prima en kreeg een aantal goede kansen. Met name Ismaïl Yildirim was dreigend en vuurde na fraaie individuele acties enkele gevaarlijke doelpogingen af, maar goalie Hobie Verhulst bleek een vervelende sta-in-de-weg. Verder kon ook Rigino Cicilia van dichtbij niet tot score komen en plukte de Volendamse keeper ternauwernood de bal weg voordat Arsenio Valpoort de bal binnen kon schuiven. Ook Volendam liet van zich zien via Dylan Mertens en Gerry Vlak, maar zij knalden beiden over het doel van Vos. De eerste helft was zeker voor de neutrale kijker alleraardigst om te zien, maar RKC vergat zichzelf te belonen.

Meteen na rust profiteerde Volendam van onoplettendheid aan Waalwijkse zijde. Bij de tweede paal stond Soufiane Laghmouchi helemaal vrij en met een knappe volley zorgde hij voor de snelle 2-0. RKC bleef echter in de wedstrijd en Cicilia had de aansluitingstreffer op zijn schoen. De aanvaller ging alleen af op Verhulst, maar schoot naast. RKC maakte het zichzelf simpelweg te lastig in het Kras Stadion.

In het laatste deel van de wedstrijd konden de gasten in offensief opzicht geen vuist meer maken en bloedde het duel enigszins dood. In de slotfase liet Volendam haar supporters nog één keer juichen dankzij invaller Hilal Ben Moussa, die een loepzuivere voorzet van rechtsback Ties Evers beheerst afrondde: 3-0. RKC, dat is afgezakt naar de laatste plaats, stapte daardoor met een slecht gevoel de bus in met het besef dat ook deze verliespartij voorkomen had kunnen worden. Komende vrijdag ontvangen de geelblauwen NAC Breda in het Mandemakers Stadion.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe (71. de Braal),Van Weert, Verkoelen, Engberink, Nieuwendaal, Yildirim, Rienstra, Valpoort, van Sonsbeek, Cicilia (59. Bajic)

Wisselspelers: Vaessen, Seedorf, Coster,Van Arnhem, Kindermans

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Volendam
Verhulst; Evers, Schilder, Schouten, Lo Fo Sang; El Hamdi (77. Esseboom), Mertens (72. Ben Moussa), Vlak; Laghmouchi, Tuyp, Van Kippersluis (81. G. Prijor)

Wisselspelers: Verhoeven, D. Prijor, Luirink, Esseboom, Ben Moussa, G. Prijor, Philips

Hoofdcoach: Robert Molenaar

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.