Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 0

NAC Breda
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 27 november, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Christiaan Bax - Toeschouwers: 4100
4. Rigino Cicilia
21. Arsenio Valpoort
30. Dylan de Braal
34. Daan Rienstra
42. Rigino Cicilia
44. Ingo van Weert
83. Ingo van Weert
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk gaat tot het gaatje en wint knap van NAC Breda

Ons RKC Waalwijk heeft opnieuw een sterke tegenstander het leven zuur gemaakt. In de derby tegen NAC Breda kwamen de mannen van trainer Peter van den Berg snel op 2-0 via Rigino Cicilia en Arsenio Valpoort en na rust hield de uitblinkende doelman Ralph Vos zijn team op de been. Daarmee werd een knappe driepunter geboekt tegen een opponent in sterke vorm. Eindelijk viel het kwartje vandaag eens de goede kant op en werd een lekkere 2-0 overwinning genoteerd.

Binnen vier minuten noteerde RKC al de openingstreffer. Bij de tweede paal werkte Rigino Cicilia een voorzet van Arsenio Valpoort binnen: 1-0. De assistent-scheidsrechter gaf het sein dat de bal de doellijn had gepasseerd waardoor de voorsprong in Waalwijkse handen kwam. NAC zette er een kopkans van topschutter Sjoerd Ars tegenover, maar de paal bracht redding voor RKC. Drie minuten later kopte Dylan de Braal hard in uit een voorzet van Steef Nieuwendaal, waarna de Bredase goalie Jelle ten Rouwelaar de bal niet goed verwerkte en Valpoort er als de kippen bij was om de 2-0 binnen te schieten. RKC speelde gepassioneerd en zette vroeg druk op de bezoekers, die daardoor niet in de wedstrijd kwamen. Op slag van rust voorkwam sluitpost Ralph Vos van de thuisploeg een tegengoal door een prima kans van Joey Suk van dichtbij te pareren. De Waalwijkers werden gevaarlijk via Valpoort die een afgeslagen bal over het doel knalde.

NAC-coach Marinus Dijkhuizen greep hard in en wisselde twee keer in de rust, maar RKC bleef na rust overeind. De Bredanaars hadden veelvuldig de bal en creërden zeker een aantal prima mogelijkheden, maar telkens lag Vos in de weg. Sjoerd Ars, Danny Verbeek en Uroš Matić zagen keer op keer de jonge doelverdediger goed keeperswerk verrichten. Zeven minuten voor tijd moest de Waalwijkse verdediger Ingo van Weert aan de noodrem trekken toen Ars dreigde door te breken. Hij had al geel op zak en kreeg van arbiter Bax zijn tweede prent. Een hardwerkend RKC hield echter stand en trok de felbevochten, maar fraaie zege over de streep waardoor een groot feest losbarstte in het goedgevulde Mandemakers Stadion. Maandag komen de geelblauwen opnieuw in actie, dan gaat ons RKC op bezoek bij FC Oss.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe,Van Weert, de Braal (71. Verkoelen), Engberink, Nieuwendaal, Najah (65. Van Arnhem), Rienstra, Valpoort (85. Seedorf), van Sonsbeek, Cicilia

Wisselspelers: Vaessen, Kindermans, Bajic, Özçelik

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar; Mulder, Pedro, Van der Weg (46. Dingsdag), Gorter; Matić, Stam, Suk (46. Brands); Verbeek (78. Lazić), Ars, Seuntjens

Wisselspelers: Noppert, Lazić, Hooi, Brands, Damen, Borahsasar, Dingsdag

Hoofdcoach: Marinus Dijkhuizen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.