Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

TOP Oss
0 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 30 november, 20:00 uur - Frans Heesen Stadion, Oss
Scheidsrechter: Richard Martens - Toeschouwers: 1724
46. Gigli Ndefe
64. Janssen
68. Jansen
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk en FC Oss houden elkaar in evenwicht

Aan de steun van de supporters heeft het vanavond niet gelegen. Zo'n 300 Waalwijkse supporters waren aanwezig in een winderig Frans Heesen Stadion en zagen ons RKC Waalwijk doelpuntloos gelijkspelen tegen FC Oss: 0-0. Gezien de kansen aan beide kanten is dat terecht, maar ook omdat het spel vooral na rust op en neer ging.

RKC startte fel aan het duel en begon sterk, maar FC Oss kreeg naarmate het eerste bedrijf vorderde wat meer controle. Beide teams kregen voor rust enkele redelijke mogelijkheden, namens de geelblauwen was spits Rob van Sonsbeek het gevaarlijkst. Hij kon de Osse goalie Xavier Mous echter niet passeren met een schot uit een moeilijke hoek en een harde vrije trap. Aan de overkant schoot Fatih Kamaci voorlangs na matig uitverdedigen aan Waalwijkse zijde.

Na de pauze golfde de wedstrijd op en neer en kregen beide ploegen ieder één grote kans. Spits Felitciano Zschusschen kon van dichtbij inschieten maar tot ongeloof van het publiek knalde hij de bal over. Meteen daarop ging RKC-spits Rigino Cicilia op weg naar de 0-1 nadat Daan Rienstra de bal had veroverd op het middenveld, maar ook hij kon de trekker niet overhalen en zag Mous redding brengen. Er lag telkens veel ruimte in de omschakeling, maar omdat het aanvalsspel van beide kanten onzorgvuldig was had men moeite om tot meer doelkansen te komen. RKC-invaller Jonathan Kindermans kon nog wel in goede positie uithalen, maar zijn inzet ging naast. Ook een dreigende uithaal van voormalig RKC-aanvaller Alvin Fortes vloog over het doel van Ralph Vos. Tot de laatste minuut bleef de spanning in de wedstrijd maar aan de 0-0 stand kwam terecht geen verandering meer. Vrijdag komen de mannen van Peter van den Berg opnieuw in actie, dan is Jong Ajax de tegenstander in ons Mandemakers Stadion. Als de steun dan opnieuw zo goed is als vanavond, moet het lukken om een thuiszege te noteren.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe, Verkoelen, Engberink (78. Van Hoof), Seedorf, Nieuwendaal, Najah (60. Kindermans), Rienstra, Valpoort (69. Özçelik), van Sonsbeek, Cicilia

Wisselspelers: Vaessen,Van Arnhem, Bajic

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling TOP Oss
Mous; Balk, Jansen, Kok, Pique; Janssen, Stuy van den Herik, Kamaci; Bakx (83. Van der Venne), Zschusschen (81. Van Eijma), Fortes

Wisselspelers: Hengelman, Ket, Van der Sluys, Roshanali, Vierwind, Van Eijma, Van der Venne

Hoofdcoach: Reinier Robbemond

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.