Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

RKC Waalwijk
3 - 5

Jong Ajax
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 4 december, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Davy Otto - Toeschouwers: 2000
8. Imad Najah
15. El Mahdioui
23. Clement
34. Černý
35. Černý
38. El Azzouzi
40. Murić
61. Rigino Cicilia
71. Rigino Cicilia
74. Rigino Cicilia
80. Bakker
80. El Azzouzi
Kaarten Verslag Foto's Video's

Slechte eerste helft leidt thuisnederlaag RKC Waalwijk tegen Jong Ajax in

Hoopvol gingen de supporters van ons RKC Waalwijk vanavond naar het stadion, maar zij kwamen bedrogen uit. De geelblauwen speelden tegen Jong Ajax een dramatische eerste helft en keken bij rust al tegen een 0-4 achterstand aan. Na de pauze herpakten de Waalwijkers zich en werd het zelfs nog even spannend in het Mandemakers Stadion, maar de Amsterdamse bezoekers gingen er met een 3-5 zege vandoor. Enig lichtpuntje was de zuivere hattrick die Rigino Cicilia vanavond produceerde.

Het duurde even voordat Jong Ajax op stoom kwam. De beginfase was dan ook aftasten van beide kanten met weinig kansen tot gevolg. Totdat de Ajacieden in de 23e minuut de voorsprong namen via Pelle Clement, die de bal in de uiterste hoek kopte: 0-1. De Amsterdamse machine begon vervolgens te draaien en elf minuten later verdubbelde Václav Černý de score door RKC-keeper Ralph Vos oog in oog te passeren: 0-2. Via doelpunten van Zakaria El Azzouzi en Robert Murić liepen de gasten nog voor rust uit naar 0-4. De thuisploeg werd in de eerste helft behoorlijk zoek gespeeld en het rustsignaal van arbiter Otto kwam dan ook als geroepen.

Coach Peter van den Berg paste zijn tactiek aan en na rust werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt. Binnen tien minuten kregen de Waalwijkers uitstekende kansen via Imad Najah en Rigino Cicilia, maar beiden troffen geen doel. Laatstgenoemde had het vizier even later wel op scherp staan en kopte op aangeven van Gigli Ndefe onhoudbaar de 1-4 binnen. De lange spits kreeg de smaak te pakken en zorgde met prima treffers zelfs voor de 2-4 (kopgoal) en de 3-4 (uit de draai geschoten). Het geloof was helemaal terug bij RKC en de gedachten gingen even terug naar vorig seizoen, toen de confrontatie tussen de geelblauwen en Jong Ajax in 4-4 eindigde. Ook in dat duel kwam RKC ruim op achterstand, maar de beloften uit Amsterdam hadden geleerd van deze avond in februari van dit jaar. Tien minuten voor tijd beslisten de hoofdstedelingen namelijk het duel dankzij spits El Azzouzi, die de bal koelbloedig onder Vos door wist te schuiven: 3-5. Daarmee kwam een einde aan de Waalwijkse aspiraties, maar dat de wedstrijd vanavond verloren ging kwam toch echt door de slechte eerste helft. 

Komende vrijdag speelt ons RKC in De Geusselt tegen MVV Maastricht, dat vandaag nipt won bij FC Emmen (2-3) en negende staat op de ranglijst.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe,Van Weert, de Braal (52. Seedorf), Engberink, Nieuwendaal, Najah (81. Peltzer), Rienstra, Valpoort (46. Van Arnhem), van Sonsbeek, Cicilia

Wisselspelers: Van Hoof, Kindermans, Bajic

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Jong Ajax
Onana; Owusu (72. Lartye Sanniez), Van Bruggen, Warmerdam, Dankerlui; El Mahdioui, Clement, Nouri (46. Bakker); Murić, El Azzouzi, Černý (69. Acolatse)

Wisselspelers: Groothuizen, Lartye Sanniez, Mirani, Vissie, Bakker, Hendriks, Acolatse

Hoofdcoach: Andries Ulderink

Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.