Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

N.E.C. Nijmegen
1 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Zaterdag 13 september, 16:30 uur - Goffertstadion, Nijmegen
Scheidsrechter: Christiaan Bax - Toeschouwers: 9200
6. Arsenio Valpoort
7. Simon van Zeelst
19. S. Ars
56. Ingo van Weert
77. T. Daemen
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk verliest op zwarte dag van NEC

RKC Waalwijk is gisteren tegen een nederlaag aan gelopen in het Goffertstadion. NEC was met 1-0 te sterk voor de Waalwijkers. Nieuweling Simon van Zeelst maakte zijn debuut in de basis bij de geelblauwen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor Keet, het overleden dochtertje van directeur Remco Oversier.

Verlies
De wedstrijd NEC - RKC Waalwijk werd gespeeld met rouwbanden en werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte. Eerder op de dag werd bekend dat het 2-jarige dochtertje van Remco Oversier plots was komen te overlijden. De opgelopen nederlaag zorgde uiteraard voor teleurstelling bij de geelblauwen, maar was ondergeschikt aan het grote verlies van eerder op de dag.

Stroeve start
De geelblauwen beleefden een stroeve start in Nijmegen. De thuisspelende ploeg kreeg de beste kansen in de openingsfase en openden uiteindelijk ook de score in de 19e minuut. Alireza Jahanbakhsh brak door op de rechterflank en zijn voorzet werd al vallend binnengekopt door Sjoerd Ars. Enkele minuten later kreeg Jahanbakhsh zelf een grote mogelijkheid om de marge te verdubbelen na een misser van Van Dijk. De inzet van de Iraniër eindigde echter in het zijnet.

Veldoverwicht
In de tweede helft veranderde het spelbeeld. De Waalwijkers namen meer initiatief, wat resulteerde in enkele mogelijkheden voor aanvalsleider Sandro Calabro. De scherpte ontbrak echter bij de spits, waardoor diverse aanvallen niet van een passend einde konden worden voorzien. Met het inbrengen van de van een blessure teruggekeerde Ismaïl Yildirim en Alvin Fortes nam het Waalwijkse veldoverwicht verder toe. Het lukte de geelblauwen echter niet om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten.

 

Opstelling N.E.C. Nijmegen
J. Smits; R. van Eijden, T. Haitz, M. Appiah, K. Conboy; G. Breinburg, N. Foor (74. K. Emilsson), T. Daemen; A. Limbombe (70. C. Santos), S. Ars (86. M. Mert), A. Jahanbakhsh

Hoofdcoach: Ruud Brood

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.