Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

MVV Maastricht
6 - 2

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 11 december, 20:00 uur - De Geusselt, Maastricht
Toeschouwers: 4408
14. Palacios
21. Nys
24. Croux
24. Croux
34. Mark Engberink
46. Pereira
47. Ismaïl Yildirim
65. Mark Engberink
68. Ismaïl Yildirim
75. Croux
82. Verheydt
88. Arsenio Valpoort
90. Verheydt
Kaarten Verslag Foto's Video's

Opnieuw pijnlijke nederlaag voor ons RKC Waalwijk

Ook vanavond liep ons RKC Waalwijk tegen een teleurstellende nederlaag aan. In Maastricht was het MVV dat de geelblauwen een gevoelige tik uitdeelde: het werd 6-2 in Stadion de Geusselt. RKC speelde opnieuw een zwakke eerste helft en stond bij rust met 3-0 achter, maar de formatie van Peter van den Berg maakte snel na rust de aansluitingstreffer. Toen linksback Mark Engberink tegen zijn tweede gele kaart aanliep was het Waalwijkse verzet gebroken en liep een fris voetballend MVV uiteindelijk uit naar 6-2.

MVV was het meest dreigend in de beginfase en werd na een klein kwartier een handje geholpen door de geelblauwen. Santiago Palacios kon in de zestien helemaal vrij aannemen en uithalen, waarna hij RKC-keeper Ralph Vos kansloos liet: 1-0. Niet veel later kon de vrij opgedoken middenvelder Pieter Nys binnenschieten na een voorzet vanaf de linkerkant: 2-0. MVV had er zin in en produceerde ook nog de derde via de gevaarlijke vleugelaanvaller Jordy Croux, die naar binnen kwam en de bal in de uiterste hoek krulde: 3-0. Namens RKC toonde alleen Arsenio Valpoort een wapenfeit, hij schoot via een Maastrichts been naast.

Snel na rust zorgde de van een blessure teruggekeerde Ismaïl Yildirim voor de aansluitingstreffer. Nadat Valpoort werd gevloerd en Steven Pereira de gele kaart ontving, legde de flankspeler aan voor een vrije trap. Met een prima krul verschalkte hij de Belgische goalie Jo Coppens en bracht daarmee de spanning enigszins terug in het duel. Zeker toen RKC via Valpoort nog eens een mogelijkheid kreeg, leken de Waalwijkers terug in de wedstrijd te kunnen komen. De kansen bleven echter onbenut en in de 65e minuut werd het de gasten nog moeilijker gemaakt. Engberink kreeg na een licht vergrijp zijn tweede gele prent van arbiter Kooij en moest inrukken. MVV profiteerde van de overtalsituatie en voerde de score in de slotfase nog even flink op. De mooiste treffer kwam op naam van Croux, die de bal via binnenkant paal binnen slingerde: 4-1. Invaller Thomas Verheydt deed vervolgens ook nog een duit in het zakje; de fysiek sterke spits tikte van dichtbij een voorzet van Hawbir Moustafa in het netje en zorgde voor de 5-1.

RKC'er Valpoort verzachtte even later nog even de Waalwijkse pijn door de 5-2 te noteren, nadat hij zich door de Limburgse defensie frommelde en Coppens passeerde. Het slotakkoord kwam op naam van MVV, opnieuw via Verheydt. Hij wist wel raad met een teruggelegde voorzet en knalde raak: 6-2. Het betekende de tweede fikse verliespartij voor ons RKC op rij, dat duidelijk even in een mindere fase zit en vrijdag in de derby tegen FC Den Bosch weer vol aan de bak moet. Wel een mooie gelegenheid om de eerste seizoenshelft toch nog met een goed gevoel af te sluiten in het eigen Mandemakers Stadion!

 


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe,Van Weert, Seedorf, Engberink, Nieuwendaal, Rienstra,Van Arnhem, Yildirim (71. Sijbers), Cicilia (83. van Sonsbeek), Valpoort

Wisselspelers: Kindermans, Bajic

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling MVV Maastricht
Coppens; Moustafa, Pereira (77. Shermar Martina), Knops, Shermaine Martina; Ippel, Peeters, Nys; Croux (85. Van Melick), Palacios, Güvenç (80. Verheydt)

Wisselspelers: Branderhorst, Pastoor, Verheydt, Baur, Martina, Van Melick, Rajcomar

Hoofdcoach: Ron Elsen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.