Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 1

FC Den Bosch
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 18 december, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Stijn Berben - Toeschouwers: 2000
82. Steef Nieuwendaal
90. Pozder
90. Pozder
90. Vincent van Hoof
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk sleept ternauwernood verdiend punt uit het vuur in streekderby

Ons RKC Waalwijk heeft het jaar 2015 op het nippertje nog positief kunnen afsluiten. De geelblauwen leken aan het kortste eind te trekken doordat opponent FC Den Bosch in de slotminuten op 0-1 kwam, maar dankzij een treffer in extremis van verdediger Vincent van Hoof noteerden de mannen van trainer Peter van den Berg alsnog een terecht gelijkspel in een verder tegenvallende derby: 1-1.

De Waalwijkers waren in de eerste helft de bovenliggende partij en zij kregen dan ook de beste kansen. Arsenio Valpoort en Rigino Cicilia schoten over het Bossche doel en ook Ismaïl Yildirim kon tot tweemaal toe niet tot score komen. Eén keer schoof hij de bal naast nadat hij oog in oog kwam te staan met FC Den Bosch-sluitpost Kees Heemskerk, daarna werd de aanvaller ternauwernood gestuit voordat hij kon uithalen. Ook de gasten lieten van zich zien via Jordy Thomassen en Furhgill Zeldenrust, die beiden gevaarlijke pogingen afvuurden maar geen doel troffen. Op basis van de eerste helft had RKC echter wel een voorsprong verdiend.

Na rust veranderde het spelbeeld enigszins. Den Bosch kwam wat beter in de wedstrijd en werd dreigender. De eerste kans was wel voor de geelblauwen, maar Valpoort kon een sterke individuele actie niet bekronen met een goal omdat Heemskerk zijn mannetje stond. Aan de overkant verzuimde Zeldenrust de rebound achter RKC-doelman Ralph Vos in het doel te werken. Er ging na rust erg veel fout aan beide kanten waardoor van een enerverend duel geen sprake was. In de slotfase werd de derby wél opwindend, al deelden de Bosschenaren in blessuretijd de thuisploeg een flinke klap uit. Uit een hoekschop kopte invaller Denis Pozder raak (0-1), waardoor het jaar 2015 uiterst zuur leek te eindigen. RKC-verdediger Vincent van Hoof, die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, dacht er anders over. Uit een vrije trap kopte de ingevallen spits Rob van Sonsbeek in eerste instantie nog op de Bossche goalie, maar in de rebound werkte Van Hoof de bal via binnenkant paal binnen: 1-1. Hij zorgde voor grote blijdschap aan Waalwijkse zijde, want het punt voelt toch een heel stuk lekkerder dan de nederlaag waarmee de streekderby leek te eindigen. Een puntendeling die uiteindelijk ook meer dan terecht is.

Het nieuwe jaar wordt afgetrapt op 15 januari, als ons RKC het in het Mandemakers Stadion opneemt tegen Telstar. De feestdagen komen als geroepen om vervolgens met z’n allen een overtuigende tweede seizoenshelft in te gaan!


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe,Van Weert,Van Hoof, Seedorf,Van Arnhem (81. Bajic), Nieuwendaal, Rienstra, Yildirim, Cicilia (86. van Sonsbeek), Valpoort

Wisselspelers: Kindermans, Peltzer

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Den Bosch
Heemskerk; Statie, Hofstede, Maatsen, Belterman (46. Verlaan); Boddaert, Vossebelt, Havar (85. Pozder); Slivka, Thomassen (67. Esajas), Zeldenrust

Wisselspelers: Van der Meer, Disveld, Beekmans, Pozder, Verlaan, Esajas, Serrano

Hoofdcoach: René van Eck

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.