Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 1

Achilles '29
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 22 januari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 1400
28. Ingo van Weert
29. Thoone (p)
35. Mark Engberink
67. Pieter Langedijk
73. Sürmeli
84. Ismaïl Yildirim
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk doet zichzelf tekort tegen Achilles'29

Helaas heeft ons RKC Waalwijk de goede start van 2016 niet door kunnen trekken tegen Achilles'29. In een wedstrijd waarin het overwicht vooral aan Waalwijkse kant lag, werd verzuimd om de winnende treffer binnen te schieten. In een eerste helft zonder veel kansen en een penalty voor Achilles gingen onze jongens met een 0-1 achterstand de rust in. In de 67e minuut werd de stand gelijk getrokken via een mooi schot in de bovenhoek van nieuwkomer en uitblinker Pieter Langedijk. Ondanks alle inspanningen bleef het bij dit ene doelpunt en eindigde de wedstrijd in 1 tegen 1.

Voor rust gebeurde er vrij weinig. Beide ploegen wisten weinig te creëren en het spel speelde zich vooral op het middenveld af.  In het eerste half uur kwamen onze Waalwijkers niet veel verder dan een afstandsschot van Philippe van Arnhem die relatief eenvoudig door Achilles-doelman Leon ter Wielen gekeerd kon worden. In de 28e minuut kreeg Achilles een penalty aan het einde van de eerste echte uitbraak na een overtreding van Ingo van Weert. Freek Thoone maakte geen fout oog in oog met goalie Ralph Vos en schoof de bal binnen: 0-1. Na deze tegenslag probeerden de geelblauwen  zich te herpakken en werden er meer en meer kansen gecreëerd. De grootste kans voor rust was voor Pieter Langedijk die na een goede combinatie de bal op de lat van het Groesbeekse doel plaatste.

Na rust wist RKC de druk verder op te voeren en het overwicht in de wedstrijd te pakken. Vanuit compact spel werden meerdere kansen gecreëerd zonder zelf veel weg te geven.  De eerste grote kans was voor Gigli Ndefe die werd weggestuurd en samen met drie teamgenoten de kans zag om een verdiende gelijkmaker te maken. Zijn schot verdween echter in het zijnet waardoor de RKC'ers tegen een achterstand van 0-1 aan bleven kijken. Pieter Langedijk maakte hier halverwege de tweede helft een eind aan. Na een goede actie wist hij de zestien binnen te dringen en met zijn linkerbeen de bal in de bovenhoek te draaien. Zijn schot werd nog enigszins van richting veranderd waardoor de lijnstopper van Achilles gezien was: 1-1.

Achilles probeerde hier een antwoord op te geven en onder verdere druk van RKC uit te voetballen. Op één levensgrote kans van de Groesbekers na zijn ze hier niet aan toegekomen en bleef het initiatief bij de formatie van Peter van den Berg. In de laatste tien minuten waren de geelblauwen nog een aantal keer erg dichtbij via een vrije trap van Ismaïl Yildirim en een kopbal van Arsenio Valpoort. Beide pogingen werden ternauwernood gekeerd door doelman Ter Wielen waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe,Van Weert (67. Coster), Verkoelen, Engberink,Van Arnhem, Rienstra, Kindermans, Yildirim, Cicilia (81. Valpoort), Langedijk

Wisselspelers: Seedorf,Van Hoof, Mulder, Bajic

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Achilles '29
Ter Wielen; Boelens, Beijer, Dingil, Van Steen; Van Riel (88. Van de Groes), Sürmeli, Van Straaten; Thoone (81. Popalzay), Hendriks, Boogers

Wisselspelers: Van Beers, Dekkers, Popalzay, Van de Beek, Van de Groes

Hoofdcoach: Eric Meijers

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.