Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Jong PSV
3 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 1 februari, 20:00 uur - De Herdgang, Eindhoven

10. Pieter Langedijk
24. Boljevic
39. Bergwijn
76. Humberto da Silva
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC komt tekort ondanks fraaie openingstreffer

Ons RKC is er vanavond niet in geslaagd om de drie punten uit Eindhoven mee terug te nemen. De Geelblauwen begonnen goed aan de wedstrijd en werd hiervoor beloond met een knap doelpunt van Pieter Langedijk. Na deze openingstreffer kreeg RKC het helaas niet voor elkaar om de voorsprong verder uit te breiden en wist Jong PSV mede door snelle omschakelingen de wedstrijd te kantelen.

Vanaf de eerste minuut speelde RKC geduldig. Vanuit een strak georganiseerde defensie probeerde de ploeg van Peter van den Berg in de omschakeling toe te slaan. Na 10 minuten werpte dit strijdplan zijn vruchten af. Rigino Cicilia stuurde Pieter Langedijk via een strakke steekpass 1 op 1 met de doelman van  Jong PSV. Oog in oog faalde Langedijk niet, via een mooie stiftbal passeerde hij doelman Van Osch en bracht hiermee de stand op 0-1. 

Halverwege de eerste helft zette Jong PSV meer druk, met als resultaat een gelijkmaker van Boljevic. Laatstgenoemde kreeg de bal pan klaar op zijn hoofd na een indraaiende corner.

Na de gelijkmaker kregen de Eindhovenaren meer grip op het spel en kwamen ze vaker gevaarlijk voor het doel van Vos. Vlak voor rust wist de ploeg van Pascal Jansen op voorsprong  te komen via de rebound uit een vrije trap van Clint Leemans.

In de tweede helft probeerde RKC de druk op Jong PSV op te voeren. Helaas voor de Geelblauwen leverde dit niet de gewenste gelijkmaker op. Rond de 60e minuut drong RKC meer en meer aan en werd zij een aantal keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Zo zag doelman Van Osch een schot van Kindermans over zijn doel vliegen en wist hij een kopbal van Cicilia klem te pakken. Een kwartier voor tijd beslist Jong PSV echter de wedstrijd door na een snelle uitbraak de 3-1 onder onze goalie Vos door te schuiven. De Geelblauwen waren in de resterende tijd nog een aantal keer dichtbij een een aansluitingstreffer. Zo zag Cicillia zijn kopbal ternauwenood van de lijn worden gehaald en stuitte Pieter Langedijk na een goede passeerbeweging tot twee keer toe op keeper Van Osch. Eindstand op Sportpark De Hergang: 3-1.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Verkoelen (37. Van Weert), Janzen, Ndefe, Engberink, Nieuwendaal, Kindermans, Rienstra, Yildirim (76. Van Arnhem), Langedijk, Cicilia

Wisselspelers: Coster, Bajic, Seedorf

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Jong PSV
Van Osch; Van Vlerken, Koch, De Wijs, Carolina; Leemans, Gudmundsson (76. Rommens), Paal (59. Humberto da Silva); Bergwijn (87. Scamacca), Lundqvist, Boljevic

Wisselspelers: Bertrams, Rommens, Scamacca, Heesakkers, Duarte, Humberto da Silva

Hoofdcoach: Pascal Jansen

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.