Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Go Ahead Eagles
1 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 19 februari, 20:00 uur - De Adelaarshorst, Deventer

21. De Kogel
57. Duits
67. Sarota
80. Schenk
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk verliest van efficiënter Go Ahead Eagles

Op bezoek in Deventer wisten de Geelblauwen haar kansen op een mooi resultaat niet te verzilveren. Ondanks het feit dat de Waalwijkers over de hele wedstrijd gezien niet onder deden voor de Eagles nemen Peter van den Berg en zijn mannen geen punten mee terug naar Waalwijk. De Deventenaren wisten met een vroeg doelpunt drie punten in de Adelaarshorst te houden.

Go Ahead Eagles begon sterk aan het drukbezochte duel. De ploeg van oud RKC-er Decheiver zette vanaf het begin veel druk en wilde zichtbaar een vroege openingstreffer forceren. Na een reeks van aanvallen wist Leon de Kogel in de 21e minuut de stand op 1-0 te zetten.Met een snelle uitbraak stormde hij vanaf de linkerkant de Waalwijkse zestien in en wist hij met een ziedend schot doelman Tamati Williams te passeren. In het restant van de eerste helft bleven de Waalwijkers geconcentreerd spelen, wat resulteerde in enkele kansen. Jordy Thomassen was namens de RKC Waalwijk het dichts bij de gelijkmaker in de eerste helft. Ndefe stuurde Sanoh weg die op zijn beurt onze spits Thomassen wist te bereiken. De aanvaller zag zijn inzet op het laatste moment gekeerd worden door doelman Theo Zwarthoed.

Na rust kreeg het publiek een open wedstrijd voorgeschoteld. Een RKC Waalwijk dat op jacht ging naar de gelijkmaker en een thuisclub die graag op een comfortabele 2-0 voorsprong wilde komen. Dit aanvalsspel van beide ploegen leverde diverse kansrijke momenten op voor beide teams. Debutant Tamati Williams keepte een puike partij en hield zijn ploeg op de been. Vijf minuten na de rust redde de goalie oog in oog met Rijsdijk knap.

Ook de Waalwijkers werden gevaarlijker naarmate de tweede helft vorderde. Zoals we dat van hem kennen, zocht Moussa Sanoh diverse malen succesvol zijn man op. In de 78e minuut stoomde hij op via de rechterkant, kapte naar binnen en loste een vlammend schot. Deze vloog net langs het doel van de Deventenaren. Vlak voor tijd kreeg invaller Yildirim nog een levensgrote kans op de gelijkmaker. Na een dieptepass van Thomassen kreeg hij de aanvaller de bal voor zijn voeten. Hij nam deze echter onvoldoende mee waardoor het niet lukte om doelman Zwarthoed te passeren. Een verdiend punt wordt uiteindelijk niet meegenomen naar Waalwijk. 


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Engberink (88. Yildirim), Janzen, Ndefe, Verkoelen,Van Arnhem, Nieuwendaal (79. Cicilia), Rienstra, Langedijk, Thomassen, Sanoh

Wisselspelers: Wormgoor, Coster, Kindermans, Seedorf, Vos

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Go Ahead Eagles
Zwarthoed; Vriends, Schenk, Duits, Sarota, Rijsdijk(82. Dzepar), De Kogel (90. Ten Den), Van Ewijk (45. Van Overbeek), Lambooij, Maatsen, Van der Meer

Wisselspelers: Cummins, Teijsse, Dzepar, Ten Den, Nieveld, Groenbast, Van Overbeek

Hoofdcoach: Harry Decheiver

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.