Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 2

Helmond Sport
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 26 februari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 1840
4. Heerings
19. Jordy Thomassen
27. Justiana
43. Mark Engberink
46. Cortie
61. Jordy Thomassen
63. Ron Janzen
86. Markiet
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk GEEFT 2 PUNTEN WEG IN SLOTFASE

Het zag er vanavond lang naar uit dat ons RKC Waalwijk drie punten kon bijschrijven. Ondanks dat Helmond Sport een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was kwamen de Geelblauwen twee keer op voorsprong. De drie broodnodige punten werden echter in de laatste fase verminderd naar slechts één punt.

Al vroeg in de eerste helft kwam de ploeg van Peter van den Berg op voorsprong. Na een geblokt schot van Ron Janzen kreeg Jordy Thomassen de bal voor zijn voeten en wist met een goed schot doelman V/d Steen te passeren. Na deze openingstreffer leek RKC Waalwijk het heft in handen te nemen en speelde het met zelfvertrouwen. Hier bracht Helmond speler Justiana in de 27e minuut verandering in door na een scrimmage voor de goal van Tamati de bal binnen te schuiven. Deze gelijkmaker zorgde ervoor dat het spelbeeld volledig draaide. Helmond Sport nam het overwicht over en wist een aantal keer gevaarlijk voor de goal te komen. Dit echter zonder resultaat waardoor ons RKC met 1-1 richting de kleedkamers ging.

Na rust bleef het spelbeeld vrijwel het zelfde. Weinig kansen, Helmond Sport dat het iets betere spel had en RKC Waalwijk dat via de omschakeling gevaarlijk probeerde te zijn. Dit bleek in de 61e minuut succesvol. Jordy Thomassen kreeg na een snelle uitbraak een hoge steekpass die hij goed wist te controleren. Hij legde de bal op rand zestien goed voor zijn rechterbeen en schoot vervolgens onberispelijk binnen.
Deze stand bleef tot in de slotfase op het scorebord staan. In de 86e minuut ging het helaas mis voor het doel van de Geelblauwen. Markiet kreeg binnen de zestien de bal voor zijn voeten en schuift beheerst binnen waardoor hij de uiteindelijke eindstand op het scorebord bracht. Ons RKC houdt uiteindelijke één punt over aan het duel met Helmond Sport, eindstand 2-2.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Engberink (45. Verkoelen), Janzen, Ndefe, Wormgoor,Van Arnhem, Nieuwendaal, Rienstra (72. Anderson), Langedijk (78. Yildirim), Thomassen, Sanoh

Wisselspelers: Vos,Van Weert, Coster, Cicilia

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Helmond Sport
V/d Steen; Markiet, Heerings, Justiana, Visser, Edwards, Van de Sande, De Reuver (El Allouchi), Warmolts, Kerk, Cortie (66. Schilder)

Wisselspelers: Watt, Van Nuland, El Allouchi, Schilder, Strijbosch, Van de Kerkhof, Rerimassie

Hoofdcoach: Remond Strijbosch

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.