Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Dordrecht
1 - 2

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 4 maart, 20:00 uur - GN Bouw Stadion, Dordrecht
Scheidsrechter: Stijn Berben - Toeschouwers: 1331
16. Bunjaku
38. van Weerdenburg
42. Lumu
69. Lumu
72. Pieter Langedijk
89. Rigino Cicilia
90+3. Jordy Thomassen
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk neemt volle buit mee terug uit Dordrecht!

Peter van den Berg en zijn mannen zijn er gisteravond in geslaagd om de drie punten mee terug te nemen uit Dordrecht. Ondanks een vroege achterstand wist RKC Waalwijk in de tweede helft de rug te rechten en deze achterstand om te buigen naar een 1-2 voorsprong. In de absolute slotfase bezorgde invaller Rigino Cicilia met een schitterend schot de Waalwijkers de drie punten.

De Geelblauwen hadden het in de eerste helft erg moeilijk tegen een goed georganiseerd Dordrecht. De thuisploeg kwam in de 16de minuut van het duel dan ook verdiend op voorsprong. Het was middenvelder Bunjaku die al koppend de Schapenkoppen op 1-0 zette. In het vervolg van de eerste stond onze doelman Tamati Williams zijn mannetje met een aantal puike reddingen. Het eerste échte doelgevaar van Waalwijkers zijde was bijna direct raak. In de blessuretijd na 45 minuten voetballen kreeg Moussa Sanoh aan de rechterkant van het speelveld de bal en sneed naar binnen. Eenmaal in de zestien aangekomen loste hij een gevaarlijk schot richting de verre hoek die ternauwernood gekeerd kon worden door de Dordrechtse doelman Te Loeke.

Na de thee kwam RKC Waalwijk fel uit de startblokken. Pieter Langedijk na één minuut voetballen in de tweede helft het eindstation van een snelle uitbraak. Spits Jordy Thomassen legde de bal breed op Langedijk die zijn schot gekeerd zag worden door doelman te Loeke. In de rebound kreeg Thomassen de bal net niet goed voor zijn voeten om binnen te prikken. De toon voor de tweede helft was echter wel direct gezet! De Geelblauwen waren na rust feller en gevaarlijker. Met het inbrengen van Cicilia en Seedorf ging RKC opzoek naar de gelijkmaker.

In de 69ste minuut kreeg ons RKC nog een duwtje in de goede richting. Dordrechtspeler Jeroen Lumu pakte een onhandige tweede gele kaart vanwege het weggooien van de bal, waardoor FC Dordrecht met een tiental kwam te staan. Vanaf dit moment rook RKC Waalwijk bloed. Al na drie minuten na de rode kaart wist ons RKC op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Pieter Langedijk; na een redding van de Dordtse doelman schoof hij de bal die voor zijn voeten belande, in de rechteronderhoek.

Deze gelijkmaker was voor de ploeg van Peter van den Berg het teken dat er meer dan één punt te halen viel. Aanvallend spel en  veel druk zorgde voor verschillende grote kansen, maar de voorsprong kwam er nog niet. Daar moesten we op wachten tot de 89ste minuut. Nadat Cicilia strak en goed ingespeeld werd door Janzen draaide hij knap weg bij zijn directe tegenstander. Maar bij die actie bleef het niet; hij besloot vanaf een meter of 18 de bal zorgvuldig in de rechterbovenboek te krullen, 1-2! Met dit mooie slot van de wedstrijd bezorgde hij zijn team en de (meegereisde) RKC-supporters de drie punten!

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Ndefe, Verkoelen, Wormgoor, Janzen (90. Coster), Nieuwendaal, Rienstra (66. Seedorf), Anderson (66. Cicilia), Sanoh, Thomassen, Langedijk

Wisselspelers: Vos, Yildirim,Van Arnhem,Van Weert

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Dordrecht
Te Loeke; van Wermeskerken, Lima, Greene, van Weerdenburg; Gravenberch, Fortes, Bunjaku (73. de Greef); Daniels (83. Arias), Janga, Lumu

Wisselspelers: Schaap; Arias, Bijl, de Bondt, Chacon, Gravenbeek, de Greef

Hoofdcoach: Harry van den Ham

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.