Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Den Bosch
1 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 22 april, 20:00 uur - Brainwash Stadion De Vliert, Den Bosch

52. Biemans
60. Ismaïl Yildirim
72. Khalouta
82. Boddaert
83. Steef Nieuwendaal
90. Hofstede
Kaarten Verslag Foto's Video's

Streekderby komt pas na rust tot leven

Evenals de thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde de Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en FC Den Bosch vanavond in een 1-1 gelijkspel. En ook nu vielen beide doelpunten in het tweede bedrijf van de wedstrijd. Yildirim zette de Waalwijkers fraai op voorsprong, waarna Khalouta koppend de stand in de 72ste minuut gelijk trok.

Het publiek in De Vliert werd weinig tot niet vermaakt in de eerste helft. Het spel speelde zich grotendeels af op het middenveld wat niet resulteerde in uitgespeelde mogelijkheden voor beide ploegen. De enige keer dat Williams in actie moest komen deed hij dat uitstekend. Havar werd de diepte ingestuurd door de behendige oud-RKC’er Zeldenrust en stelde onze goalie op de proef. Williams deed wat hij moest doen en hield de Waalwijkers met een puike redding in de wedstrijd. Ons RKC stelde daar een schot van de huurling van FC Den Bosch Jordy Thomassen tegenover. De aanvaller draaide goed weg bij zijn tegenstander, maar wist doelman Heemskerk niet te verschalken vanaf 16-meter.

RKC Waalwijk op voorsprong
Na rust veranderde er in eerste instantie weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen bleven geconcentreerd spelen om zo een tegentreffer uit te sluiten. Uiteindelijk was het ons RKC dat de wedstrijd openbrak. In de 60e minuut leek een veelbelovende aanval op niks uit te draaien. Een afzwaaiende bal belandde aan de rechterkant van het veld en werd opgevangen door invaller Yildirim. De aanvaller wist de bal goed te controleren en zichzelf met een snelle actie vrij te spelen. Vanaf randje zestien aarzelde hij niet en krulde de bal met veel gevoel in de linkerbovenhoek. Hiermee bracht hij de Waalwijkers op 0-1 en moest Den Bosch offensiever gaan spelen.

Deze nieuwe situatie zorgde voor meer ruimte en kansen voor de geelblauwen in de omschakeling. Waar de mannen van Peter van den Berg de mogelijkheden niet benutten deden de Bosschenaren dat wel. Khalouta stond op de juiste plaats om een voorzet van Slivka achter Tamati Williams te koppen; 1-1.

Anthony Lurling
De laatste vijf minuten stonden in het teken van het afscheid van Antony Lurling. De Bossche aanvaller stond na een ongelukkig seizoen vanavond voor het laatst als speler op het veld in het eigen stadion. De aanvaller, die in het verleden ook nog een seizoen in het geelblauw van RKC heeft gespeeld, viel in de 85e minuut in en mocht vervolgens onder luid applaus in de 90e minuut het veld weer verlaten.

In deze laatste vijf minuten kreeg Pieter Langedijk nog een uitstekende kans. Na een lange rush aan de linkerkant probeerde hij doelman Heemskerk in de verre hoek te verschalken. De doelverdediger strekte zich en keerde de inzet van Langedijk. Zo eindigde deze laatste awayday van het seizoen 15-16 in een puntendeling tussen FC Den Bosch en RKC Waalwijk.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Wormgoor, Verkoelen, Ndefe, Janzen, Engberink, Anderson (75. Kindermans), Nieuwendaal, Langedijk, Sanoh (50. Yildirim), Thomassen

Wisselspelers: Vos, Coster, Mulder, Seedorf, Cicilia

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Den Bosch
Heemskerk; Hofstede, Maatsen, Heymans, Vossebelt(43. Carlone), Zeldenrust (85. Lurling (90. Pozder)), Khalouta, Slivka, Boddaert, Havar, Biemans

Wisselspelers: Appels, Disveld, Van der Winden, Pozder, Lurling, Belterman, Carlone

Hoofdcoach: Wiljan Vloet

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.