Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

RKC Waalwijk
1 - 2

Helmond Sport
Bekerwedstrijd
Donderdag 24 september, 18:30 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Richard Martens - Toeschouwers: 1200
37. Rigino Cicilia
45. De Reuver
56. Warmolts
76. Vicento
78. Gigli Ndefe
83. Van de Sande
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk uitgeschakeld in bekertoernooi

Voor ons RKC Waalwijk zit het bekeravontuur er helaas na één ronde op. De Waalwijkers werden in het eigen Mandemakers Stadion nipt geklopt door Helmond Sport: 1-2. Roel van de Sande werd matchwinner met een late treffer, een klap die de Geelblauwen niet meer te boven kwamen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Rigino Cicilia kopte in kansrijke positie echter naast het Helmondse doel. Een minuutje daarna kwam RKC-goalie Ralph Vos sterk in actie door een lastige kopbal van Aleksandar Bjelica te pareren. De verdediger van de bezoekers kopte uit de daarop volgende hoekschop raak, maar arbiter Martens had al gefloten voor een duwfout. 

In de 37e minuut profiteerde Cicilia optimaal van een fout van Bjelica. De van Roda JC-gehuurde spits liep alleen af op Helmond Sport-doelman Wouter van der Steen en met een listige lob verschalkte hij de sluitpost: 1-0. Daarmee leek RKC af te stevenen op een voorsprong bij rust, maar niets was minder waar. Carlo de Reuver verlengde met succes een vrije trap van Yannick Cortie en bracht zijn team op 1-1. 

Na de thee voorkwam Vos op stijlvolle wijze een tweede tegengoal door een poeier van Gillian Justiana uit het doel te ranselen. Helmond Sport was het meest dreigend, maar kon geen dotten van kansen creëren. Dat lukte de mannen van coach Peter van den Berg wel. Tien minuten voor tijd kreeg captain Steef Nieuwendaal een uitstekende schietkans, maar zijn inzet was te wild en vloog hard over. Deze misser werd extra pijnlijk toen de gasten in de 83e minuut op voorsprong kwamen. Invaller Roel van de Sande haalde fraai uit en schoot de bal recht in de kruising: 1-2. Waar de Helmonders nog aan het nagenieten waren van deze prachtige treffer, lag aan de overkant bijna de gelijkmaker in het netje. Cicilia kwam oog in oog te staan met Van der Steen, maar kreeg de bal niet voorbij de keeper waardoor RKC vroegtijdig afscheid neemt van het bekertoernooi. Teleurstellend, maar zondagmiddag krijgen onze Geelblauwen alweer een nieuwe kans om deze verliespartij recht te zetten. Go Ahead Eagles komt dan op bezoek in het Mandemakers Stadion. 


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Ndefe, Verkoelen,Van Hoof (89. Coster), Seedorf, Nieuwendaal, Rienstra (85. Kindermans),Van Arnhem, Bajic (68. van Sonsbeek), Cicilia, Valpoort

Wisselspelers: den Hartog, de Braal, Özçelik, Peltzer

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Helmond Sport
Van der Steen; Warmolts, Markiet, Bjelica, Justiana (65. Van de Sande); Edwards (78. Schilders), Visser, Cortie; De Reuver (86. Van Nuland), Vicento, Kerk

Wisselspelers: Watt, Van Nuland, Van de Sande, Koot, Schilders, Fecunda, Van de Kerkhof

Hoofdcoach: Jan van Dijk

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.